Kosár

Az Ön kosara üres

Keresés folyamatban...

Kosár Bezárás

Tartósítószer

Ez a legszélesebb körben alkalmazott tartósítószer a pontyozás világában, ezért ez az egyik legnépszerűbb termékünk is. A Professional Preserver-t 1996-ban hoztuk forgalomba, és szó szerint még sohasem volt rá panasz. Ezzel tényleg pofonegyszerűen tartósíthatjuk a csalit akár több héten, vagy hónapon át (akár egy évig is).És ami még fontosabb, hogy ez nem befolyásolja a csali hatékonyságát.

Adagolás: 500 g száraz boiliemixhez 40 és 65 ml között

Használata: keverje a folyékony Preserver-t a tojáshoz, és keverje el vele. Látni fogja, hogy a Preserver azonnal feloldódik a tojásban.

Rövid távú tartósítás:használjon például 20 ml-t 500 g bojlimixhez. A bojlik ekkor egy hétig eltarthatók.

Hosszú távú tartósítás:használjon például 50 ml-t 500 g bojlimixhez. A bojlik ekkor több hónapig is eltarthatók.

Figyelem: a fentiek csak irányelvek! Íme, néhány tipp, hogy "elcsíphesse" a tartósítási eljárás lényegét.

Néhány tipp:

- ha a főzés vagy gőzölés után kissé hosszabban hagyja száradni a bojlikat, akkor kisebb lesz a nedvességtartalmuk. Emiatt kevésbé valószínű, hogy megpenészednek.

- a tartósítás módjára jobban ráérezhet, ha először kisebb próba-mixeket készít. Pl. 2 fajta keveréket, méghozzá különböző adagolásban. Példaként: halliszt-mix 15, 30 és 50 ml-es Professional Preserver-rel. Ennek ellentéteként azonos adag szénhidrát-mix.

- az elkészített bojlikat még különböző időtartamokig száríthatja.

- érdemes különböző átmérőjű bojlikat készíteni, így valóban láthatja, hogy milyen hatást gyakorol különböző átmérő, száradási idő, adagolás és keverék-típus kombinációja. Nagyon tanulságos.

- a próba-bojlikat csomagolja átlátszó műanyag zacskókba, és írja rájuk az adatokat (dátum, időpont, adagolás, keverék-típus).

- a zacskókat tárolja meleg, azaz minél kedvezőtlenebb helyen. Próbálja meg minden 24 órában rögzíteni az állapotot.

A Professional Preserver hátrányai: Formázhatóság: létezik egy bizonyos, kedvezőtlen kombináció keverékből, olajból és Preserver-ből, amitől a formázás közben lyukak keletkezhetnek a bojliban. A kombináció: sok zsíros szójaliszt, sok olaj és sok Professional Preserver a keverékben. A megoldás az, hogy a keveréket tegyük egy kicsit nedvesebbé. Formázhatóság: ha túl sok zsíros szójaliszt, olaj vagy Professional Preserver kerül a keverékbe, akkor a formázás közben lyukak keletkezhetnek a bojliban. Ilyenkor jobban nedvesítsük meg a keveréket.

1 termék

Tartósítószer

Professional Preserver

Tartósítószer

Kiszerelés
1000 ml
5.209 Ft
Elfogyott
Kiszerelés
1000 ml
Egységár 5.209 Ft Elfogyott