Bojli soak-ok

A Boiliesoaks célja, hogy meghatározott mértékben növeljük a bojli értékét, ami növeli a csali azonnali hatásosságát is. Ahol a bojlidip véget ér, ott kezdődik a bojli-soak. A bojlidip csak egy pillanatra hatol a burokba, így a dip hatása nem hosszú távú. Az anyag (a bojlidip) gyorsan kimosódik a külső felületből.

A bojli-soak teljesen máshogyan működik: 1000 g bojlihoz akár 200 g bojli-soakot is felitathatunk. Ez így van: a bojli súlyának kb. 1/5-e felszívatható soak formájában!Amint a bojli eléri a vizet, a soak elkezd szivárogni. Ez azt jelenti, hogy hatalmas illatanyag kerül a vízbe, miközben a csali maga nem változott. Ezt látni kell ahhoz, hogy elhiggyük. Lógasson csak egyszer egy bojlit egy pohár vízbe, és nézze meg, hogy mi történik.

Bármilyen bojlit lehet soakolni?

A házi készítésű bojli a leginkább alkalmas a soakolásra, ezek tudnak a legjobban anyagot felszívni. A kész termékekkel is sikeresek lehetünk, itt azonban márkától függően eltérő eredményeket kaphatunk.

Hogyan áztassunk?

Pl. tegyünk 2 kg bojlit egy vödörbe. Öntsük rá a soak-ot, például 100 ml-t. Zárja le a fedelet és rázzuk meg a vödröt. Néhány órával később ismételjük meg a felrázást. Más szóval: gondoskodjunk arról, hogy a bojli nedves maradjon. Körülbelül 1 nap után látható, hogy a bojli teljesen felszívta a nedvességet.

Miből áll a bojli-soak?

10-fajta bojli-soakból álló választékot hoztunk létre. Ezek a soak-ok erősen koncentráltak, így nem használtunk kémiai tartósítószereket. A bojlie-soakok többek között folyékony attraktorokból, pl. betainból, L030-ból, és más aminosav-kivonatokból állnak.

A Keen Carp bojli-soakok közvetlenül hozzáadhatók a bojlikhoz?

Nem, ehhez túlságosan nagy a koncentrációjuk. Használat előtt először hígítani kell. Kezdetnek hígítson fel 1 rész bojli-soakot 10 rész vízzel. A hígítási arány tehát 1:10. Keverjük el és rázzuk a bojlira. Készen is vagyunk! A minimális hígítási arány 1:1. Azaz 1 rész tömény bojli-soak 1 rész vízhez.

A bojli-soak olcsó! Egy 250 ml-es üveget 2,5 liter vízzel lehet hígítani. Így majdnem 3 liter soak-folyadékot kapunk. Ezzel 30 kg bojli készíthető. Minden kg bojlira 100 ml soak jut!

A bojli-soakok hátrányai:

- azt tapasztaltuk, hogy az áztatott bojli kevésbé keményedik meg, ami befolyásolhatja a bojlidobó csővel való bedobást.

- az áztatott bojlit kevésbé lehet messzire dobni.

- a saját készítésű bojlik jól áztathatók, azonban nem minden bolti termék alkalmas áztatásra. Ki kell próbálni.

- a bojliáztatás azt jelenti, hogy használat előtt egy bizonyos ideig dolgozni kell az anyaggal. Változóan, 8 órától akár több napig is. Ezt nem mindenki tudja vagy akarja megtenni. Valószínű megfogják bánni.

A következő bojli-soakokat ajánljuk:

Blueberry Dynamite
Monster Crab
Creammaster
Pineapple
Banana
Fruits of the Forest
Spice Oriëntal
Fish Witch
Strawberry
Bubblegum
Green Lipped Mussel
Turkish Mocca

A sűrített bojli-soakok másik alkalmazási lehetősége:

Ez a csali-bojlik készítése, ami igen sikeres módszer.

Hogyan csináljuk:

Tojás helyett a sűrített bojli-soakot használjuk. A bojli-soakot ilyenkor 10% vízzel kell hígítani. Ez azért szükséges, hogy a bojli-soakot valamivel folyékonyabbá tegyük, máskülönben nem lesz formázható a keverék. A keverék szükséges kötésének eléréséhez használjon tojásport vagy tojásalbumint. Egyéb esetben tojás már nem szükséges, ezt teljes mértékben bojli-soakkal pótoltuk. Formázzuk meg a csalit, és főzzük meg, mint korábban. El is készültünk a csali-bojlikkal, amelyek a maximális mennyiségű attraktort bocsátják ki.

Végül még egyszer soak-olhatja ezt a kiváló bojlit. A sűrített bojli-soakhoz legfeljebb 10% vizet adjon hozzá. Ezt a folyadékot adja hozzá a csali-bojlihoz (a szokásos módon: vödör, soak folyadék és néha megrázni). Így tovább adagolhatja a soak folyadékot a csali bojlihoz, amíg már nem képes felvenni több folyadékot. Ez a folyamat körülbelül 2 hétig is eltarthat! A penésztől nem kell tartania, mivel ezek több hónapig tökéletesen tartósítva vannak. Ezeket a bojlikat meg is vásárolhatja: sok hasonlóságot mutatnak a Full Soaked Hookbaits-ekkel!

Áfonyás bojli soak - Blueberry Dynamite Boiliesoak

Áfonyás bojli soak

Ez a bojli-soak tengeri hal-alapú aminosav-sűrítményből készült, valamint egy jó adag fűszeres ízfokozó kivonat is található benn...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Tejszínes bojli soak - Creammaster Boiliesoak

Tejszínes bojli soak

Ez a bojli-soak kizárólag egy bizonyos fajta sűrített szénhidrátból áll. A szénhidrátok leginkább a nyári időszakban alka...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Halas bojli soak - Fish Witch Boiliesoak

Halas bojli soak

A Fish Witch mára igazi klasszikussá vált! Aromaként már 18 évvel ezelőtti megjelenésekor is jól bevált, tehát soak-ként i...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Erdei gyümölcsös bojli soak - Fruits of the Forest Boiliesoak

Erdei gyümölcsös bojli soak

A bojli-soal alapjául egy igen sikeres aminosav-koncentrátum és egy meghatározott szénhidrát-összetétel szolgál. A ?Fruits of the Forest? a...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Zöldajkú kagylós bojli soak - Green Lipped Mussel Boiliesoak

Zöldajkú kagylós bojli soak

A Green Lipped Mussel egy igen egyedi termék, amellyel igazán különlegessé kívántuk tenni a soak-ot. A termék alapja a máj, konkrétabb...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Tengeri rákos bojli soak - Monster Crab Boiliesoak

Tengeri rákos bojli soak

Ez a bojli-soak lényegében teljes mértékben aminosav-kivonatból áll. Az aminosav-tartalom tehát egészen másként alakul. A Monster ...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Ananászos / banános bojli soak - Pineapple / Banana Boiliesoak

Ananászos / banános bojli soak

Az ananász- és banánaromák komoly hagyománnyal rendelkeznek! Ezek az aromák már a kezdetektől jól teljesítettek a kisebb vizeken, ahol a...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Keleti fűszeres bojli soak - Spice Oriëntal Boiliesoak

Keleti fűszeres bojli soak

A dévérek nem szeretik a fűszeres ízeket, ez egyértelmű. És hogy még jobban eltávolodjunk a dévéreket vonzó ízektől: ami...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Epres / rágógumis bojli soak - Strawberry / Bubblegum Boiliesoak

Epres / rágógumis bojli soak

Ezt a bojli-soak koncentrátumot egy franciaországi megrendelő kifejezett kérésére készítettük, ott ugyanis már régóta kiv&aa...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L
Török kávés bojli soak - Turkish Mocca Boiliesoak

Török kávés bojli soak

Ez az ízvilág az exotikumok csoportjába sorolható. Tévedés ne essék: dr. Loeb már az ismert Loeb-jelentésben is említi, hogy a pon...bővebben »

Kiszerelés250 ml
5.799 Ft23.196 Ft/L