Édesítőszerek

Mi az édesítőszerek funkciója tulajdonképpen?

Véleményünk szerint, legalább 3 funkciójuk van:

1) ízfokozók
2) elfedik a rossz ízeket
3) attraktorok

Ízfokozóként:

A (jó) édesítőszer képes arra, hogy felvegye az alapanyagok ízét, és felerősíti a természetes ízeket. Hasonlítsuk össze a példát egy leves készítésével: sok kiváló termék kerül bele feldolgozva, de amikor megkóstoljuk, akkor unalmas ízt tapasztalunk. Egy kis só vagy Maggi hozzáadásával hirtelen teljesen előjönnek az ízek. Egy jó édesítőszer ugyanezt a hatást gyakorolja a bojlimixre. A bojli jó íze (is) meghatározza, hogy a ponty megeszi-e ezeket a csalikat!

Rossz ízek elfedésére:

Egyes összetevőknek keserű utóízük van, ami negatívan befolyásolja az ízeket. Pl. a halliszt mixeknek egy abszolút kellemetlen, kesernyés utóízük van. Néhány édesítőszer - persze nem mindegyik - elfedi ezt a mellékízt, így az eredeti íz igazán érvényesülni tud.

Attraktorként:

Korábban tettek kísérleteket az édesítőszerek pontyfélékre gyakorolt hatásával kapcsolatban (pl. a Loeb-féle jelentésben). Ezekben kimutatták, hogy egyes édesítőszerek ösztönző hatást gyakorolnak a pontyok magatartására.

Édesítő por - Super Sweetner (powder)

Édesítő por

A Super Sweetener-nek cukoríze van ? egyébként ez a megfelelő édesítők ismérve ? és tiszta formájában is édes marad, egyá...bővebben »

Kiszerelés15 g
3.099 Ft206.600 Ft/kg
NHDC édesítő por - NHDC Sweetner (powder)

NHDC édesítő por

Ez az édesítő meglehetősen ismeretlen, néhány könyvben úgy említik, mint ?az egyetlen édesítőt, amely a többit képes h&aacut...bővebben »

Kiszerelés15 g
3.099 Ft206.600 Ft/kg
Édesítő folyadék - Intense Sweetner (liquid)

Édesítő folyadék

Ezt az édesítőt nagyon-nagyon gyakran használják. Számos jó tulajdonsággal rendelkezik: folyékony, így könnyedén alkalmazhat...bővebben »

Kiszerelés50 ml
1.749 Ft34.980 Ft/L
Kiszerelés250 ml
6.199 Ft24.796 Ft/L