Szó szerint több száz, csalit és etetőanyagot gyártó vállalat létezik, és a legtöbb ilyen cég saját adalékanyagokat, azaz aromákat, édesítőszereket, stb. használ. Mindenki a legjobb eredményt ígéri, és a horgász hamarosan nem is látja többé az erdőtől a fát. Ezenkívül az ember szívesen kitűnne a többiek közül És ha lehetséges, kevés pénzből. Lehetséges egy ilyen kombináció? A válasz rövid és határozott: Igen!
A Keen Carp aromák koncentrációjuktól fogva nagyon erősek, erős szaguk van. Az erősség mellett valóban nagyon természetes az illatuk. A Strawberry Star illata tényleg ugyanaz, mint egy eperé. Gyakran összefut a nyál az ember szájában, a nyálmirigyeket közvetlenül stimulálják. Ez az első benyomás gyakran kitörölhetetlen és az ügyfeleink rendszeresen visszatérnek az aromákhoz.
Minek köszönhető ez az egyedülálló illatú Pontosan miben különböznek egymástól? És ráadásul olcsók is? Mik az előnyei ezeknek az aromáknak?
Mindez némi magyarázatra szorul: A standard aromák 1:1000 koncentrációban készülnek. Ez azt jelenti, hogy egy rész aromát 1000 rész vízben is érezhetünk. A Keen Carp aromák 1:10.000 koncentrációban készülnek, tehát 10-szer erősebbek. Mi ennek ez előnye? Gyenge aroma (1:1000) esetén az üveg tartalma javarészt oldószerből áll, az aroma csak kis részt alkot. A Keen Carp aromák esetében az üveg sokkal több tiszta aromát tartalmaz, és így kevesebb oldószer van jelen. Mi ennek az előnye?
Hagyományos aroma adagolása esetén 500 g száraz mixhez kb. 10-15 ml-t használunk fel. Például 15 ml-es mennyiség esetén a legnagyobb rész oldószerből áll. Az oldószer egy kis aromával együtt kigomolyog a bojliból. A pontyok sajnos észlelik az oldószert, amely elnyomja az aromát. Ma már minden pontyhorgász tudja, hogy a lehető legnagyobb mértékben meg kell akadályozni a csali felismerését. És pontosan ezt tesszük a koncentrált aromákkal: sokféle aroma és nagyon kevés oldószer.
És még több: A Keen Carp aromák más oldószerekből állnak, ezek gyakran további kombinációkat alkotnak. Tehát ha megváltoztatjuk az aromát, akkor az oldószert is meg lehet változtatni. Ez már valami!
Még valami jellemző a Keen Carp aromákra: hőre stabilak. Miért fontos ez a stabilitás? Amikor elkezdjük főzni a tésztagolyókat, akkor az aromát akár 100 fok Celsius hőmérsékletnek is kitesszük. Sok aroma nem használható többé ezen a hőmérsékleten: elveszítik hatásuk nagy részét. Egyszerűbben fogalmazva: szétesnek. Horgászként ezt jól felismerhetjük: a főzés után már nem olyan jó a bojlik illata. Ilyenkor azt mondjuk: "elfőtt az íz a csaliból." Ilyenkor még több aromát teszünk hozzá. Az aroma és az oldószer mennyiségétől a csali keserűvé válik. Nem probléma, mivel ezért tartjuk az édesítőszereket, amelyek közül néhány azonban megint csak keserű. Ezzel be is zárult a kör!
A Keen Carp aromákat tehát könnyen hosszú percekig kezelheti 100 Celsius fokon, mégsem veszítik el a hatásukat. A fagyasztás folyamata sem jelent problémát.
Végül: amilyen a Keen Carp illata, olyan az íze is. A más aromákkal kapcsolatban szerzett korábbi tapasztalatok, melyek szerint nem azonos az íz az illattal, nálunk ismeretlenek.
Az aromák választéka mintegy 55 fajtából áll.