« vissza a csapathoz

HAJNAL BALÁZS

A horgászattal és természet szeretetével már 3 éves koromban a Mártélyi-holtágon ?fertőződtem meg?, ? ahol a nagyszüleim nyaralója van - pedig a családban senki nem horgászik. Viszont a nyaralótulajdonos szomszédok nagy része horgászott, úgyhogy nem volt nehéz a ?fertőzést elkapni?.


23,23 kg - Hatvani rekordom

Rengeteget tanultam az idősebb horgászoktól, akik szívesen vittek magukkal, hogy megtanítsák a holtág és a Tisza halainak becserkészésének minden csínját-bínját. Ahogy idősödtem, már leginkább egyedül szerettem horgászni a vizek teljes halfaunájára, a békéshalaktól a rablóhalakig. Évekig csak rablóhalakra, azon belül is leginkább harcsákra horgásztam. A bojlizással 2003-ban kezdtem ismerkedni az Atkai-holtágon és a Szarvasi Kákafoki-holtágon. Eleinte autodidakta módon, majd később már tapasztalt bojlisok segítségével. Az idő előrehaladtával a bojlizás annyira magával ragadott, hogy a pontyokon kívül már más hal becserkészése nem is igazán érdekelt. 2008-ban ismerkedtem meg Misel Zadravec Szlovén pontyhorgásszal, akinek később teszthorgásza is lettem. Amellett, hogy Misel saját termékeivel horgásztam, aktívan részt vettem a termékeinek fejlesztésében és a forgalmazásban. Két év alatt rengeteget tanultam a bojlikészítésről, alapanyagokról és összetételükről egyaránt, és nem beszélve a közös horgászatok alkalmával gyűjtött tapasztalatokról. Eleinte évente 5-6 különböző vízen is megfordultam, de végül is két víz szépsége, titokzatossága, a horgászat nehézsége, a bennük élő halak szépsége ejtette rabul a szívemet. Ez a két víz az Atkai-holtág és a Hatvani ?A? beton kavicsbánya-tó. Mindig is vonzottak a kihívások, ezért célul, ennek a két víznek a megismerését és a bennük élő kapitális pontyok becserkészését tűztem ki. Most már büszkén elmondhatom, hogy mind a két vízen csodálatos eredményeket értem el, köztük több 20+ ponty megfogását is magaménak mondhatok. Legbüszkébb talán az Atkai-holtágból fogott 20,50 kg-os pontyomra vagyok. Egy olyan vadvízből sikerült megfognom ezt az öreg példányt, amely nagyon rapszodikus és nem igen dobálja az itt horgászóknak a kapitális példányokat.


Amire a legbüszkébb vagyok! Atka, 20,50 kg

A Zadravec csapatból való távozásom után saját (Aurora Carp Baits) termékcsaládom megalkotása majd forgalmazása következett. A vállalkozásom rövid életét követően tovább kergettem a pontyokat, de csak is kizárólag saját magam által összerakott és megálmodott bojlikkal. Saját bojlimmal szembeni elfogultságom miatt nem is akartam más gyártók bojliaival horgászni, akár mennyire is kecsegtettek fogósságukkal, minőségükkel, egészen másfél évvel ezelőttig! Ugyanis ekkor találkoztam először a Keen Carp Termékcsaláddal, ami már akkor felkeltette az érdeklődésemet, de még mindig ?kötöttem az ebet a karóhoz?! Fél év elteltével és egy horgásztúrám alkalmával a vízparton látogatott meg Orbán István a Keen Carp Magyarországi forgalmazója és felajánlotta a csapatában való horgászat lehetőségét. Természetesen nemet mondtam, majd egy újabb év telt el, egészen mostanáig. Az eltelt egy év alatt csak külső szemlélődőként követtem a Keen Carp útját. Látva az eredményeket egyre csak érlelődött bennem a gondolat, hogy még is csak engednem kellene makacsságomból és elfogadni Pisti ajánlatát! A döntés végleges meghozásában nagy szerepe volt Csabai Zoli barátomnak, akivel ez idő alatt rengeteget beszélgettünk a csalikról és a csalikkal való tapasztalatairól. Nem utolsó sorban számtalan eredményes túrán volt túl a Keen Carp bojliknak köszönhetően, ráadásul szákba terelt egy 30+-os gyönyörű pikkelyest azon a tavon ahol én is horgászom! Ekkor már biztos voltam abban, hogy ?beadom a derekam?!Így hát Pisti felajánlását elfogadtam és most már teljes értékű tagja vagyok a csapatának. A jövőben minél többet szeretném a bojlikat tesztelni és az eredményekről vagy éppen eredménytelenségekről fotókkal, cikkekkel, videókkal beszámolni.


Atka, 16,75 Kg