Method Mix

Termék leírás:

Ezt a keveréket saját belátásunk szerint állítottuk össze, aminek eredménye egy, a megszokottól eltérő Method Mix lett: a szerkezete ugyanis szokatlanul durva. Sokan csodálkozva tekintenek a termékre, és ?azonnal? meglátják benne a különböző lehetőségeket.

Az alábbi összetételt alkalmaztuk:

1) Az alap őrölt kender. A kendert frissen vásároljuk meg, és közvetlenül utána őröljük. A frissen őrölt kender erős illattal rendelkezik és nagyon zsíros. A kendert azonnal elkeverjük a keverékkel, így nem vész el a drága olaj, mivel a keverék valamennyi alkotóeleme felszívja azt. Az olaj később biztosítja a keverék megfelelő ?működését?, azaz egy függőleges etetőanyag-oszlop alakul ki, amely összetevői a felső rétegekből a vízfenékhez csalja a halakat.

2) Nagy mennyiségben tartalmaz továbbá durvára őrölt tigrismogyorót, földimogyorót, tört Keen Carp pelletet, zabpelyhet és 5-féle, különböző méretű magot. Az összetevők célja, hogy valóban ízletes eleséget biztosítsanak a pontyok számára. A durva szemcsék ezen kívül gondoskodnak arról, hogy a ponty ne tudjon mindent ugyanazzal a szívóerővel beszippantani. Ez ugyanis igen előnyös számunkra?

3) Illatanyagként a következők találhatók benne: őrölt folyami rák (Gammarus), vízibolha, természetes májliszt, betain és halfehérje (vízben teljesen oldódik).

4) Utolsó, fontos összetevője még egy kisebb mennyiségű kötőanyag. A vízparton tegyünk hozzá egy kevés vizet. Kezdetben úgy tűnik, mintha homokot kevernénk, a keverék egyáltalán nem áll össze. 1-2 perc után azonban hatni kezd a kötőanyag, és gombócokat gyúrhatunk az ólom köré.

Némi külön kötőanyag hozzáadásával tovább növelhetjük a keverék tömörségét, illetve fordítva.  Búzaliszt vagy hasonló anyag hozzáadásával természetesen lazábbá tehetjük a keveréket.

Igen jó eredményt értünk el, amikor kis tigrismogyoró-darabokat fűztünk egy kb. 15-20 centiméter hosszú előkére. A legjobb eredmény a finom megoldásokkal érhető el: például 8-as vagy 10-es horog, rövid előke, lebegő vagy kiegyensúlyozott csali. És ha mindehhez egy 1,5-2 librás botot választunk, akkor több magyarázat már tényleg nem kell a dologhoz!


Kiszerelés2 kg
9.099 Ft4.550 Ft/kg
Kiszerelés15 kg
63.799 Ft4.253 Ft/kg

Ajánlott termékek

Vásárlóink gyakran választották az alábbi termékeket a Method Mix mellé