« vissza a csapathoz

ORBÁN JÓZSEF

Bemutatkozás

 

34 évemből 27 évet horgásztam. Dunaújvárosi srác vagyok így a városi kikötőben kezdtem karrieremet. Első leckéimet édesapámtól kaptam.16 éves koromtól felnőtt engedéllyel, két bottal kergettem a pontyokat. Sokakhoz hasonlóan a "100-300g / 350 sárgavégű" jelentette a horgászbotot. Szerencsére ezt a stílust nagyon hamar befejeztem és egyre finomabb szerelést használtam. A ragadozó horgászat is jelentős teret kapott. Vass Csaba barátommal évekig a dunai süllők és harcsák méltó "ellenfelei" voltunk. Az elmúlt öt évben szinte csak a pontyok jelentik a kihívást.
Orbán Pistivel és a Keen Carp termékekkel 2009-ben ismerkedtem meg. A Ráckevei Dunán kezdtünk együtt horgászni. Meglepő módon a kezdeti haltalanság ellenére is szívesen mentem vissza újra és újra. Ez nem csak víz szépsége miatt történt.

 

Számos szép halat fogtunk együtt:

 

Talán ezekre a halaimra vagyok a legbüszkébb, még akkor is, ha számtalan nagyobb halat, köztük két darab húsz kiló felettit is fogtam már életemben.
Ahogy Pisti a bevezetőben említette eleinte sokszor vettem elő a bevált csalijaimat. Ma már bátram ki merem jelenteni, hogy pontyozó pályafutásom alatt nem volt szerencsém olyan egyenletesen "teljesítő" csalihoz, mint a Keen Carp mixekből készültek.