Tavaszi ébredés

Fonyódi Ervin | április 06.

Idei első 4 napos horgászatom helyszínéül a Széki tavat választottam, annak is a hátsó, mélyebb részeit.

A horgászat megkezdése előtt pár nappal reggelente a tó vize foltokban még hártyásodott, ezért a csaliválasztásom a Hot Fish&Gammarus Mixből készült, Fish Witch aromával ízesített bojlira esett, 24-28 mm-es méretben.

A túra elején, alapos mederfeltérképezés után helyükre kerültek a szereléknek, minimális 8-10 golyós etetés kíséretében. Az első kapásra majdnem 24 órát vártam, de megérte, hiszen egy szép 15,50 kg-os tövest szákolhattam.

A következő 48 óra sem telt unalmasan, hiszen több mint 10 darab halat fogtam 10 -13,50 kg között és csak két darab halam volt 10 kg alatt.

Horgászatom utosó napján az egyik szerelékemet áthelyeztem az eddig horgászott helytől messzebb, a tó legmélyebb pontjának irányába egy szem fekvő, 28 mm-es Gammarus-sal csalizva, mindössze 4 szem ugyanilyen bojlit mellészórva etetésként.

A másik szerelékem maradt a régi jól bevált helyen egy szem 24 mm-es Gammarus bojlival, melyet egy 14 mm-es Keen Carp pop up-pal könnyítettem ki. Ennek a kombinációnak aztán a koradélutáni órákban egy 17 kg-os tükörponty nem tudott ellenállni.

Ezek után pár órával a mélyvízbe rakott botom kapásjelzője megcsippant (hozzáteszem a túra összes kapása egy-két óvatos csippanásból állt). Azonnal csónakba pattantam, hiszen tudtam, ellenfelem már vár. A hal fölé érve ráemeltem a botra, majd rövid fárasztás után egy 19,475 kg-os tőpontyot fektethettem matracra.

 

Fonyódi Ervin