Tavaszi tél

Rindermojzer István | március 19.

Hosszú téli kihagyás után egy rövid kiruccanást terveztem a Lőrintei víztározóra.

Érkezésemkor már kiadós esőben történt meg a szerelékek elhelyezése.

Csapattársam Konfár Krisztián, aki éppen Fehérvárcsurgón horgászott, jó eredményekről számolt be és ez adott némi bizakodásra okot és erőt, hogy ebben a zord időben is vallassam a vizet.

Csalinak a Keen Carp Bait Service-ben készíttetett Hot Fish&Gammarus Mix-ből készült bojlira esett a választásom 28 mm-es méretben.

A csali mérete sokak számára megdöbbentő lehet, de ez a kombináció már sokszor bizonyított. A horogcsali mellé csupán öt-hat szem felezett bojlit tettem.

A víz hőmérséklete a kiolvadást követően sem érte el a 3 °C fokot. A másnap reggelre ígért havazás adott némi esélyt arra, hogy havas tájban fotózkodjak esetleg egy szép hallal. Ennek reményében tértem nyugovóra a csendesen telt esős nappal után.

Éjféltájt egy ejtős kapást követően egy olyan 10 kilogramm környéki halat engedhettem vissza rövidke fárasztás után. Bizakodtam, hogy lehet itt még jobb hal is.

Reggel 5 óra magasságában ébredtem fel és döbbenten láttam, hogy bő tíz centi hó lepte el a tájat.

Szerencsétlenségemre a jelzőm és az orsóm is csonttá fagyott, ami sajnos nem jelezte az éjszaka folyamán bekövetkezett kapást.

Gyors jégtelenítést követően és a beesett zsinór láttán bizakodtam, hogy megvárt a hal. Pár perc fárasztás után már a szákomba láthattam egy tipikus Lőrintei impozáns 17,5 kg tövest.

Nagyon boldog voltam, hogy az albumom végre havas képekkel is gyarapodott. A szélsőséges idő ellenére is úgy gondolom, megérte.

Hasonlóan sikeres horgászatot kívánok mindenkinek!

 

Baráti üdvözlettel,
Rindermojzer István