Merenyei rekorddöntés

Sümegi Ernő | március 26.

2018.03.15-én barátaimmal 3 napos évadnyitó pecára érkeztünk Merenyére. A foglalásunk a 11-es helyre szólt, de érkezésünkkor Regős György tógazda azt tanácsolta, hogy az időjárás miatt válasszunk másik állást és inkább a 12-esen foglaljunk helyet. Hál’ Isten hallgattunk rá.

Gyors táborállítást követően, még a jó időben a helyükre kerültek a bóják és megkezdődött a horgászat. Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a szélsőséges időjárás ellenére ilyen élményekben lesz részünk.

Az első éjszaka nagy csendben telt egészen reggel 5 óráig, amikor is 11 éves unokaöcsém megfogta élete legnagyobb halát egy 17 kg-os pontyot. Sajnos jó fénykép nem készült a halról, de az élmény megmarad!

Ez után nem kellet sokat várunk, kb. 30 perc elteltével egy nagyon finom, óvatos kapásra emeltem rá. Mivel a hal nem mozdult, éreztem csónakba kell szállnom. Jól döntöttem, ugyanis a zsinór félúton le volt akadva. Sikeresen kiszabadítottam, majd felvettem a hallal a kontaktot.

Körülbelül 15 perces fárasztást követően mutatta meg magát először. Abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy nem mindennapi hallal van dolgom.

Nem sokkal ezután sikerült megszákolnom ezt a csodálatos halat. Ahogy kiértem a partra és szerettem volna kiemelni a vízből jöttem csak rá, hogy ez egyedül nem fog menni. A matracra fektetve szembesültünk vele, hogy mekkora is valójában, ugyanis végigérte a 115 cm-es bölcsőt.

A mérleg 37,20 kg-nál állt meg! Felfoghatatlan érzés volt!

A ponty a Keen Carp 20 mm-es full áztatott Blueberry Dynamite bojlinak nem tudott ellenállni.

14 éve horgászom ezen a vízen és többször sikerült már 20 kg feletti halat fognom, de most Merenye megadta azt, amire igazán vágytam.

A túra második napján még sikerült fognom egy 16,06 kg-os tőpontyot.

Ilyen körülmények között, amikor szinte csak egy-egy halat fogtak a tavon, úgy gondolom, ez nem mindennapi teljesítmény.

Szeretném megköszönni a Keen Carp-nak és ezen belül Orbán Pistinek a kiváló minőségű csalit és a taktikát, amivel sikerült megfognom életem eddigi legnagyobb halát. Továbbá ezúton szeretném megköszönni Regős Györgynek a helyválasztásban való segítséget.

Minden nagypontyhorgásznak ilyen és ehhez hasonló élményeket kívánok!
Merenyén az álmok valósággá válnak, csak az a kérdés, hogy mikor!

Sümegi Ernő