Kicsit Merenye

Okolenszki László | február 19.

Január elején három éjszakát töltöttem el egy barátommal a Merenyei horgásztavon. Érkezéskor meglepődésünkre nagyon alacsony, szinte mindenhol csak 1,5-1,6 méteres vízállás fogadott bennünket. Mint később kiderült, a gát karbantartása miatt kötelező volt ennyi vizet elengedni a tározóból.

Bár Merenyéről elterjedt, hogy nem igényel nagy fejtörést a horgászat, hiszen egyenletes mederviszonnyal találkozhatunk szinte a tó minden részén, azért alapos mederfeltérképezés után találhatunk meglepetéseket. Azt kell mondanom, hogy egy figyelmes horgász és egy jó csali képes megoldani a kapástalanságot, még a 4 fokos vízben is.

Első este a hideg ellenére is kint hallgatóztam, hátha észlelek halugrást. Bal oldalról, elérhetetlen távolságból jött is egy-két mélyebb csobbanás.

Csaliválasztásom a Hot Fish & Gammarus Mixből készült bojlira esett, Big Banana aromával 28 mm-es méretben. Nem szerettem volna kis halakra ébredni éjszakánként, ezért egy intenzív csalival, de nagy mérettel próbálkoztam, kikönnyítés nélkül.

Másnap délelőtt egy nagyon gyenge, mondhatni nyári keszeg ejtegetésre emelhettem rá. A fárasztás élményét nem tudom megosztani veletek, mert fölé érkezve ő már fel is adta a küzdelmet.

Egy pontyhorgász számára egészen különleges érzés január 8-án egy 20,20 kg-os ponttyal fényképezkedni.

Mindenkinek hasonló élményeket kívánok!

Üdv, Oko