Workshop utáni tapasztalat

Szappanos Gábor | január 18.

"Tisztelt Orbán István!

2017 júliusában részt vettem egy Workshop-on. Én voltam az, aki a RSD-n horgászik, és 5 méter távolságra van bedobva a többi horgásztól! Eddig csak kukoricát használtam, mivel anyagilag nem engedhettem meg magamnak, hogy többet költsek csalikra és a mellettem lévő horgászok is mind kukoricát etettek. Évente csak 20-25 napot tudok horgászattal eltölteni! Azt is csak éjszaka.

Sokat, de nagyon sokat gondolkodtam a Workshop után, hogy hogyan tudnám egy összegben összespórolni a 10 kg RSD-re kifejlesztett bojli árát. Végül aztán rászántam magam és rendeltem. Meglepetésemre kb 15 kg bojlit kaptam. Egy ideig el se mertem mondani otthon mennyit fizettem érte, mert biztos hülyének néztek volna!

Ahogy mindig, ez után is elkezdtem lejárni egyéjszakás horgászatokra Dömsödre. Első alkalommal harminc szem bojlit szórtam az egy bójámhoz. Öt méterre a szomszéd etetésétől. Máshova nem tehettem, mert jobb és bal oldalon is horgásztak. Első napon semmi kapás nem volt. Sem nekik, sem nekem.

Viszont második nap megindultak a halak. Én kezdésnek egy 5, egy 8 és egy 11,5 kg-os pontyot fogtam egy éjszaka alatt. A szomszédok kapásig sem jutottak. Azóta, ha horgászni készülök, egy nappal előtte lekocsikázom és mindig csak harminc szem bojlit etetek be, aztán haza is jövök. Másnap megyek csak horgászni! Azóta nincs megállás a halfogásban.

Ők semmit, vagy csak dévéreket, esetleg kisebb pontyokat akasztanak. A testvérem sem fogott ott halat korábban. Talán egy-két darabot évente.

Adtam neki a bojlimból, hogy azzal horgásszon. Elkészítettem a szerelékét és fel is csaliztam neki. Annyira sikeres a bojli, hogy már fogott vele 15,30-as pontyot is. Volt éjszaka, mikor 28 kg halat fogott. A mellettünk lévők ismételten semmit. Pedig ők egész héten ott vannak és etetnek.

A halaink még javarészt 8-10 kilósak, de már egyszer-egyszer bejönnek 14-15 kg körüli pontyok is.

Szóval a lényeg, hogy 3 hónap alatt, amióta a bojlikat, és a Workshopon tanultakat alkalmazzuk 5 kg bojlit etettünk el összesen és 128 kg halat sikerült a Ráckevei Dunán fognunk!

Annyira bejött, amit tanítottál, hogy bár a többi horgász rádobál az etetésünkre - akkor is ha ott horgászunk – úgy sem fog halat, mert csak a régi módszerekkel horgásznak. Nem akarnak változtatni.

Mondtam nekik, hogy menjenek el a Workshopra, hallgassák végig amit mondasz, váltsanak, de  "Nem" volt a válaszuk.

Én viszont köszönöm az oktatást és a remek bojlit!

Baráti Üdvözlettel,

Szappanos Gábor"