Szezonzáró horgászatok

Zwillinger József | december 08.

Októberben, a szezon végéhez közeledve, a horgászok egy része már csak a meleg szobából gondol a vízpartra, másik fele pedig még bízik az utolsó őszi napsugarakban.

Én is így voltam ezzel, valamint szerettem volna még esélyt adni a Big Waternek. Szeretem feszegetni a határokat, kíváncsi voltam hogy meddig lehet eredményes a "Summer mix".

Horgászni nem volt túl sok időm, így az előetetés mellett döntöttem. 5 napon keresztül napi 30 darab (kb. 300g) 24 mm-es Big Water Mixből készült bojli került a bójám mellé.

A vízparton töltött 60 óra alatt bebizonyosodott, hogy ami nem megy, azt nem kell erőltetni. Egy kapást sikerült kicsikarnom, egy tükörponty lett az eredmény.

Valahol, egy másik történetben most jönne a magyarázat, hogy nem baj, fő, hogy kint lehettem a parton, a környezet stb... ( Szépen szól, de mind tudjuk, hogy hazugság és csak olcsó válasz a kapástalanságra)

A kapástalanságot nem kell szégyellni, meg kell találni az okát.
Esetemben tisztában voltam azzal, hogy nem épp az évszakhoz legideálisabban illeszkedő bojlikkal horgászom, de a puding próbája az evés.

Ahelyett. hogy feladtam volna, más, az évszaknak megfelelőbb bojlikat választottam a következő alkalomra.

A Hot Fish&Gammarus Mixből, Áfonya/Scopex ízesítésű bojlira esett a választásom 15 és 18 mm-es méretben.

Következő túránkat 4 naposra terveztük, de október 29-én, az egész Európán áthaladó szélviharban esélyünk sem volt vízre szállni.

Másfél órán keresztül építettük sátrunkat, melyből egy óra csak abból állt, hogy kollégám elől, én pedig hátul kapaszkodtam a sátorba, hogy ne vigye el a szél. 30-án reggel került minden a helyére. Ez után 3 csendes nappal és aktív éjszaka következett.

Az erősen lehűlő idő ellenére is sikerült pár pontyot fogni a mindössze 7,5 C°-os vízből.

Az utolsó éjjel pedig egy 21,60 kg-os tőponttyal fényképezkedhettem. Azt hiszem, sikerült egy igazán szép pont(y)ot tenni a szezon végére.

Most már nyugodtan akaszthatom felszerelésem a szögre.

Tanulságos és eredményes szezonon vagyok túl, a Workshop és az Istvánnal folytatott telefonbeszélgetések meghozták az eredményüket.

Mindenkinek hasonló sikereket és feszes zsinórt a következő szezonra!!

A Keen Carp csapatának pedig köszönöm az egész éves kitartó munkát és támogatást!

 

Zwillinger József