Mikor a szomszéd összepakol

Fedor Dávid | november 17.

Öt napos túrát terveztem a lakhelyemhez közel lévő Csépány Horgásztóra, ahol egy átgondolt pecát szerettem volna véghez vinni. 

Korábbi horgászataimon mindig frusztrált voltam. Ha rövid időn belül nem jelentkezett kapás, akár 2 óránként képes voltam más csalit feltenni, de a várt siker ennek ellenére sem érkezett el. Magamba néztem és rá kellett jönnöm, hogy velem van a baj.

Mostani csaliválasztásom a Big Water bojlira esett és bár tudom, hogy az adott évszakban az alacsony, 10 fokos vízhőmérséklet már nem túl ideális ehhez a bojlihoz, ennek ellenére a törpeharcsák és fehérhalak miatt muszáj volt ezt használnom, 24 mm-es méretben, kőkeményre szárítva.

Bíztam benne, hogy a csali működni fog és a horgászatomat megelőzően napi 200 grammot előetettem 2 napon keresztül. 

Mivel ez nem egy bojlis víz, a tavon jellemző, hogy a helyiek csak napközben járnak le pontyozni. Ott tartózkodásom alatt sem volt ez másként. Napközben még csak-csak volt társaságom, de ahogy lement a nap a szomszéd összepakolt én pedig vártam az éjszakát, egyedül.

Az időjárás nem volt túl kedvező, viharos, 100-110 km/h-ás szél és eső nehezítette a dolgomat. 

Az idő előrehaladtával jól megfigyelhető volt, hogy hogyan dolgozik a bojli, a fogott halak egyedsúlya folyamatosan növekedett. A túra legnagyobb hala a képen látható 15,40 kg-os töves lett, ami azt figyelembe véve, hogy az eddigi tórekord 18 kg, úgy gondolom nem rossz. 

A bojli maximálisan azt hozta, amire számítottam. Törpeharcsát egyébként nem fogtam. Még tudom hogy sokat kell fejlődnöm, de úgy érzem az irány jó és talán már nincs messze a 20 kg-os határ sem. 

Köszönöm Orbán Istvánnak a tanácsokat és a bojlikat, barátaimnak a segítséget és természetesen a tógazdáknak, Mile Józsefnek és Szabó Zsoltnak a baráti fogadtatást.

 

Fedor Dávid