Teszt alatt a Szűcsi bojli

Ördög Zsolt | december 20.

Augusztus végére egy hetes pecát terveztünk a Szűcsi Völgy Tóra társammal, Buzás Zsoltival. Már tavaly novemberben lefoglaltuk az 5-ös állást és azt terveztük, hogy a nyárra való tekintettel csak Big Water bojlit viszünk majd magunkkal. A terv azonban füstbe ment, ugyanis májusban a szénhidrátos jellegű bojli ki lett tiltva a tóról. 

Mivel a foglalást nem szerettük volna lemondani, ezért Orbán István segítségét kérük, aki megnyugtatott minket, hogy van megoldás. A nagy érdeklődésre való tekintettel, Hub Genders megalkotott egy olyan bojlit, ami a helyi szabályoknak megfelelően NEM SZÉNHIDRÁT JELLEGŰ. 

Ezzel vágtunk neki horgászatunknak. A tóra érve a halőr leellenőrinzte, hogy szénhidrát jellegű bojlival érkeztünk-e a tóra, és mivel a vizsgálaton átment a bojlink, így elfoglaltuk horgászállásunkat, majd a szokásos táborépítés és helykeresés vette kezdetét. 

Nagyon szép nyári, a helykeresésre ideális, szélcsendes időnk volt. Természetesen mind a ketten 3-3 etetést alakítottunk ki ezekből egyet-egyet mindig pihentettünk. Zsolti jó szokásához híven meg is kezdte a halfogást.

Este nekem is sikerül kettőt fogni közülük.

Másnap reggel meglátogatott minket a halőr, Dani, aki nagyon rendes és segítőkész volt. Beszélgetés közben szóba jött, hogy a BOSS névre hallgató tórekord tükröst már régen fogták meg. Viccből még meg is jegyeztem, hogy "majd mi megfogjuk".

Délután 5 órakor aztán egy szép, lassú húzós kapás jelentkezett, amit egy közel fél órás csónakos fárasztás követett.

A ponty vízből való kiemelésénél tudatosult bennem, hogy mekkora halat sikerült fognom. Zsolti hívta is azonnal Danit, hogy jöjjön mérlegelni. Alig telt el pár perc, már ott is volt.

Ahogy meglátta a halat csak annyit mondott "ezt nem hiszem el ő BOSS".

A mérleg 27,30 kg-ot mutatott. Ezzel új egyéni rekordot sikerült döntenem. 

Nagyon boldog voltam, ugyanis az idei célom, hogy egy 25 kg-nál nagyobb pontyot fogjak, teljesült!

Ezután egy markáns hidegfrontnak köszönhetően viharos idő és két napos kapástalanság következett, majd aztolsó előtti napunkon Zsolti megint elkezdte a halfogást, legnagyobb hala a képen látható 18,60 kg-os tőponty volt.

Köszönjük szépen a halőröknek a segítséget és természetesen Orbán Istvánnak, Hub Gendersnek és a Keen Carp-nak a segítséget és a bojlit! 

 

Ördög Zsolt