Három éjszaka Pölöskén

Zsédely Attila | október 27.

Október elején egy három éjszakás horgászatra volt foglalásunk Pölöskére. Nem indult zökkenőmentesen a túra, ugyanis a tóra érkezve derült ki, hogy a lefoglalt helyre nem tudunk leülni, csak egy másikra, ahonnan viszont két éjszaka után költöznünk kell majd és a harmadik éjszakát egy másik álláson kell töltenünk. 

Csaliválasztásunk a rövidebb horgászat miatt ezúttal nem a Lőrintén már bizonyított Big Water Mixből készült bojlira, hanem az 50/50 Mixből és a Hot Fish & Gammarus Mixből készült bojlikra esett. 

Minimális, csak bojlit tartalmazó etetéssel kínáltuk fel a szerelékeinket. A bojlik remekül működtek, már az első nap folyamán több 10 kg feletti halat fogtunk, köztük ezt a 18,10 kg-os tövest. 

A második nap érkezett meg aztán túránk legnagyobb hala, a képen látható 24,50 kg-os töves. 

Harmadik nap se a költözés, se a viharos szél nem könnyítette meg a dolgunkat, az új helyen szinte esélyünk sem volt biztonságosan vízre menni. 

Összességében a körülményekhez képest egy jó horgászatot zártunk, a legkisebb halunk is 10 kg feletti volt. Mindkét bojli azt hozta, amit a Keen Carp-osok ígértek. A kisebb halak a Hot Fish-re a nagyobbak pedig az 50/50 Mixből készült bojlira jöttek. 

 

Zsédely Attila