Fehérvárcsurgói dupla

Balogh Roland | október 20.

Ősszel mindenképpen szerettem volna elmenni Fehérvárcsurgóra horgászni. A helyfoglalás már hónapokkal ezelőtt megtörtént és az idő lassan, de biztosan elérkezett.

Október nyolcadikán megérkeztem a tározóra. Gyors táborépítés után a botok is hamar a helyükre kerültek.

A helyeket sokáig nem kellett keresni ugyanis már két évvel ezelőtt horgásztam itt és sikerült is egy 23,30 kg-os potyot fognom. Tudtam, hogy mindenképpen meg kell próbálnom ugyan oda horgászni.

Botonként 30 szem bojlit szórtam kezdésnek. A két szereléket azonos távolságra helyeztem el, csak annyi különbséggel, hogy a jobb oldalit az etetés szélére tettem ki.

Éjszaka megérkezett az első hal, ami 16,50 kg-ot nyomott, majd reggel erős húzós kapásra ébredtem. A botot felvéve csónakba pattantam és elindultam a hal fölé. A fárasztás végén egy 19 kg-os példányt szákolhattam.

Gondoltam magamban, ha ilyen erős a kezdés, akkor milyen lesz a folytatás!?

Változékony időjárás volt jellemző egész héten. A kapások is teljesen kiszámíthatatlanok voltak, de azt le lehetett szögezni, ha fújt az északi szél, akkor szinte mindig volt kapás nappal is.

A folytatás a várakozásoknak megfelelő volt. Egy újabb erős húzós kapás utáni 15 perces fárasztás eredményeképp egy 20,43 kg-os ponttyal fényképezkedhettem.

Nagy volt az örömöm, de itt még nem ért véget a dolog, ugyanis nemsokkal később jött a következő hal, ami szintén 20 kg feletti volt. A pontos súlya 23,04 kg.

Ezeken kívül fogtam még jó pár darab halat, amik átlagban 15-16 kg körüliek voltak.

Amint bejött az első 15 kg körüli példány, azonnal csökkentettem az etetés mennyiségét 20 szemre majd később 10-re.

Végezetül egy 18 kg os pontyal zártam a hetet. Örültem, hogy ilyen szép halakat sikerült fognom.

Jó hely, jó taktika és a legjobb csali, ami a Keen Carp Bait Service-ben lett elkészítve, a Big Water Mixből készült, Spanish Redaromával ízesített bojli 24 mm-es méretben.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy a bojli hónapok óta száradt és kő kemény volt. Ennyit a minél frissebb, annál jobb dologról...

 

Balogh Roland