Fehérvárcsurgói rekord

Horváth Gábor | október 10.

Barátommal, Trpik Márkkal a Fehérvárcsurgói víztározó 8-as állásán szerettünk volna eltölteni egy hetet, azonban az időjárás ezt nem igazán engedte. Horgászatunk alatt hideg északi szél fújt, heves záporokkal, esővel nehezítve a dolgunkat.

Körülbelül 200 méterre találtunk egy kagylópados részt, ami számunkra ideális helynek bizonyult, így itt helyeztük el a bójáinkat. Etetésnek kizárólag 24 mm-es Big Water Mixből készült, Spanish Red/Sárgabarack bojlit etettük és természetesen a horog melllé is ezt a csalit választottuk.

Körülbelül 10-12 óra elteltével jelentkeztek az első kapások. Elsőnek egy nagyon szép, de kisebb pontynak örülhettünk, majd Márk sorra fogta a szebbnél szebb halakat.

30 óra elteltével eljött az amiért erre a bojlira esett a választásunk. Megérkezett az első 20 kg feletti halunk, egy 21,25 kg-os töves.

Ezután másfél nap leforgása alatt sikerült horogra csalnunk egy 20,20 kg-os gyönyörű tövest....

...és egy 26,20 kg tükröst, ami egyben új egyéni rekordomat is jelentette.

A túra közepén sajnos az időjárásnak köszönhetően félbe kellett szakítanunk a horgászatot és majd’ másfél napig nem tudtunk vízre menni a viharos szél miatt.

Ennek ellenére egy nagyon jó túrát tudhatunk magunk mögött. Mindenkinek ajánlom a Keen Carp bojlit, aki élete halát szeretné megfogni.

 

Horváth Gábor