Négy nap a Széki-tavon

Meistökl Roland | szeptember 20.

Jó barátommal, Kustos Ádámmal egy négy napos horgászatot terveztünk a Széki-tóra. Rólam tudni kell, hogy körülbelül fél éve horgászom, tehát viszonylag "kezdőnek" számítok, Ákos viszont gyermekkora óta horgászik ezen a vízen, komolyabban azonban ő is csak pár éve kezdett el foglalkozni a bojlizással.

Mostani horgászatunkon szombat kora reggel értünk ki a vízpartra, ahol gyönyörű, napsütéses idő fogadott bennünket. Az etetést 130 méterre alakítottuk ki, 5 méteres vízben. 

Délután három órakor érkezett az első jelentkező, egy 16,50 kg-os ponty személyében, aki az 50/50 Mixből készült, White Chocolate aromával ízesített, dupla 24 mm-es bojlinak nem tudott ellenállni. 

Alig két órával később ugyanennek a bojlinak köszönhetően sikerült megfognom új egyéni rekordomat, egy 19,60 kg-os pontyot. Nem hittem a szememnek. 

Az északánk viszonylag csendes volt, aztán reggel Ákos barátom egy 16,60 kg-os tükrössel fényképezkedhetett a 28-as Birdfood-nak köszönhetően.

Nem sokkal ezután eljött az, amire mindketten nagyon vártunk. Egyszerre lett kapásunk. Nekem ismét az 50/50 hozta meg az újabb egyéni rekordomat 19,85 kg-os gyönyörű egészséges tőpontyot, Ákos pedig a Birdfood-nak köszönhetően szákolt egy 12,50 kg-os tükröst. Az örömünk leírhatatlan volt. 

Ákos aztán negyedik nap egy 18,10 kg-os pontyra ébredt, majd nemsokkal ezután túránkat egy 22,10 kg-os gyönyörű pikkelyes koronázta meg.

Ezúton is szeretném megköszönni jó barátomnak, Rindermojzer Istvánnak a seítségét, illetve azt, hogy megismertette velem a Keen Carp bojlikat és szemléletet. 

Meistökl Roland