30 óra a Balatonon

Sasvári Gábor | szeptember 19.

Három napos, két éjszakás horgászatra készültem a Balatonra. A rövid idő ellenére az elmaradhatatlan "szoktató" etetést ezúttal sem hagytam ki. A tényleges horgászat megkezdése előtt öt napon keresztül minden nap leautóztam 110 km-t, hogy előkészítsem a helyet és megfelelő módon kondicionáljam a pontyokat. Naponta 2 kg bojlit szórtam szét nagy területen, azonban a horgászat megkezdése előtt egy nappal nem etettem.

Az etetéshez, valamint a csalizáshoz is ugyanazt a Big Water Mixből Spanish Red/Narancs, illetve Sajtos ízesítésű bojlit használtam, 28 mm-es méretben, amit speciálisan a Balatonra kértem a Bait Service-ből.

Első nap késő este tudtam behúzni, a horgom köré csupán két marék csalit szórtam. Két óra elteltével máris jelentkezett az első kapás egy 11 kg-os tükrös személyében.

Innentől kezdve nem volt megállás, szinte óramű pontossággal húzták csalimat a 10-13 kg körüli példányok. Így volt ez reggelig, amíg a viharossá erősödött déli szél, meg nem akadályozta a biztonságos csónakba szállást, fárasztást.

Nem aggódtam, mert tudtam, hogy estére meg fog állni a szél, így legalább pihenhettem egy kicsit.

Elérkezett a másodig etap, ezúttal már csak egy bottal horgásztam és 5 szemre csökkentettem a horog mellé szórt etetést, ezenkívül pedig egy marék bojlit szórtam szét, kis területen.

Ennek az eredménye az lett, hogy folyamatosan nőtt a kifogott pontyok súlya, négy halat sikerült 15 kg felett fognom.

Másnap reggel újabb időjárásváltozás vetett véget a kapásdömpingnek.

Összegezve egy nagyon intenzív két éjszakás horgászaton vagyok túl a Balatonon. 

Sasvári Gábor