Egyéni rekordok Keen Carp stílusban

Tóth Péter | szeptember 10.

A szokásos négy napos őszi csapatpecánkat a Nagykállói horgásztavon rendeztük meg. Én személy szerint a workhsop óta alkalmazom az ott tanultakat. Ezúttal is Orbán Pisti tanácsaival vágtam neki a horgászatnak. Sikereimet látva már több barátom is megfertőződött, pedig higgyétek el, nem csinálok semmit, csak horgászom és hozom sorra az eredményeket.

A mostani peca egyik célja az volt, hogy Attila barátommal, aki még csak most ismerkedik a bojlizással, sok halat fogassunk, ezért ő csaliként a White Fish Mixből készült, Fish Witch aromával ízesített bojlit használta, 20 mm-es méretben. Bár a 10 kg-os határt nem sikerült neki átlépnie, azért nem maradt hal nélkül.

Az én taktikám is hasonló volt, 3/4 távon helyeztem el a bójámat kemény talajon, illetve az iszap és a kemény sáv találkozásánál előetettem 24 mm-es Big Water Mixből készült bojlival.

A White Fish szépen adta a halat, de az egyedsúllyal nem voltam megelégedve, ezért a második naptól a szigetet kezdtem el meghorgászni. Az átúszó halakat szerettem volna megfogni, azonban sajnos ez egyáltalán nem működött. Éreztem, hogy változtatnom kell, ezért a harmadik napon a korábbi bójáimtól beljebb kezdtem el horgászni egy 10-10 méterrel, Mega Spice&Seed Mixből készült bojlival, 4-5 szemes mellészórással. Ez a taktika működött és végre elkezdtem darabosabb halakat fogni. A legkisebb halam erről a helyről 10,20 kg volt, a legnagyobb pedig 16,20 kg.

Emellett a harmadik napon elkezdtem a Big Water-es etetésen is horgászni. Sajnos csak 24 órám maradt ennek a bójának a horgászására, de így is sikerült innen három halat fognom. Nagyon elégedett voltam.

Az első igazi nagy áttörés azonban Krisztián barátomnál történt meg. Ő a hetes álláson horgászott a Mega Spice & Seed Mixből saját maga által készített 24 mm-es bojlival. Nagyon eredményes volt egymás után fogta a szebbnél szebb halakat, majd a harmadik napon egy erős, húzós kapást követő, bő 30 perces fárasztás után szákolta meg a képen látható 20,50 kg-os pontyot. Öröme leírhatatlan volt.

A második áttörés Róbert barátomnál történt. Ő Mega Spice&Seed Mixből és 50/50 Mixből készült bojlikkal horgászott, de az első két napban csak egy halat sikerült fognia. A harmadik napon aztán a betörő frontot kihasználva helyet váltott és Big Water Mixből készült bojlival kezdett el horgászni. Nem sokkal később új egyéni rekordját tarthatta a kezében egy 17,90 kg-os ponty személyében.

 

Ezt aztán egy újabb rekorddöntés követte, ugyanis egy 18 kg-os tükröst mérlegelhetett.

Horgászatunk alatt összesen 60 halat sikerült fognunk, melyből a 1 darab volt 20 kg feletti, 8 darab 15 kg feletti.

Minden bojli hozta azt az eredményt, amit vártunk tőle. Ezúton is gratulálok mindenkinek, különösen a mi kis háziversenyünk győztesének, Krisztiánnak.

 

Tóth Péter