Taktikusan Hatvanban

Rindermojzer István | szeptember 01.

Augusztus végén ismét a hatvani Beton tóra terveztem egy hat napos horgászatot. Nem titok, idén már jártam itt Okolenszki Laci barátommal, de sajnos akkor nulláztam, még egy kapásig sem jutottam el. Azóta sokat rágódtam azon, hogy vajon én hibáztam, vagy mégsem olyan pofon egyszerű ez a tó.

Hétfőn reggel érkeztem a vízpartra és délre már minden a helyére is került. Az idei évben sok panasz érkezett a tóra, az idei fogási eredmények messze elmaradnak a korábbi évek eredményeitől. Orbán Pistivel ezért egy furcsa, nem tipikusan a Keen Carp-ra jellemző taktikában kezdtünk el gondolkodni.

Jobbos botomon egy nagyobb etetést alakítottam ki 24-mm-es Big Water Mixből készített, Spanish Red/Apricot Dream aromával ízesített bojlival, másik botommal pedig új, eddig nem nagyon horgászott területeket vettem célba ugyan ezzel a csalival.

Az első 24 óra még nem hozott eredményt, kedd este viszont megtört a csend és a ”nagy etetésről” erős húzós kapást követően emeltem rá a botomra. Éreztem, hogy jó hallal állok szemben, sajnos azonban a merítés előtti pillanatokban elvesztettem.

Órákig elemeztem a végszerelékemet, hogy vajon mi lehet a hiba, mivel azonban mindent megfelelőnek találtam, a halak óvatos táplálkozásának tudtam be a történteket.

Szerdán aztán nagy örömömre már sikerült két szép 15 kg feletti halat a szákba terelnem.

Csütörtökön éjjel füstölős kapásra ébredtem, majd egy hosszú fárasztás vette kezdetét, aminek a kimenetele egy gyönyörű 19,20 kg-os tőponty lett.

Az utolsó 24 órában már pár szemre csökkentettem a horogcsalim mellé az etetést. Az eredmény nem maradt el, hajnalban egy 20,40 kg-os tükörponttyal fényképezkedhettem.

Nagyon boldog voltam és még pakolás közben is fülig érő szájjal nyugtáztam a hetet: sikerült! Ismét sokat tanultam és szembesültem hiányosságaimmal, de tudom, ez az út hosszú lesz. Hasonló sikeres pecát kívánok mindenkinek!

Baráti üdvözlettel, Rindermojzer István