Újra Fehérvárcsurgó!

Csíki Dávid | augusztus 22.

Nyári szabadságunkat kihasználva Szőke Béla barátommal kedvenc víztározónkra, Fehérvárcsurgóra látogattunk el. Az időjárást tekintve kaptunk hideget-meleget, aminek persze örültünk az előző napok kánikuláját tekintve és bíztunk benne, hogy a tározó megmutatja igazi arcát.

Barátom harmadik, nekem pedig a második Keen Carp-os horgászata volt ez és több workshop-on való részvétel után nem volt kérdéses a taktika kiválasztása.

Mindketten 3 bóját helyeztünk el, kettőt kicsit kijjebb és egy-egy bóját távolabb, a szektor bója környéki iszaposabb területre, amit csak a bizonyos 72 óra eltelte után kezdtünk el horgászni.

Etetésnek a „pihentetett” bójámra reggel és este az egyik régebbi túrámról megmaradt sózott, Big Water Mixből készült, Spanish Red ízesítésű bojli került, 20-20 szemes mennyiségben.

Mivel fel voltunk készülve a nemkívánatos fehérhalak támadására is, ezért a külső bójáinkra a Keen Carp Bait Service-ből rendeltünk, kikeményített Big Water Mixből készült, Pisztácia aromával ízesített, 24 mm-es bojlit. Ez egy jó választásnak bizonyult, hiszen szépen adta a halat.

A 72 óra letelte után végre eljött a várva várt benti bóják horgászata. Az etetést ekkor már 8 szem bojlira csökkentettem. Az első kapásra nem is kellett sokat várni, egy gyönyörű, 14 kg-os kerek tükörponty személyében jelentkezett. Csaliként egy szem 24 mm-es Big Water Mixből készült, Spanis Red aromával ízesített balanszírozott bojlit kínáltam fel.

Nem sokkal ezután Barátomnak is érkezett egy hibátlan, 13 kg-os nyurgaponty…

…majd ismét Én következtem egy 18 kg-os tükörponttyal.

Bár a 20 kg-os határt ezúttal nem sikerült túllépnünk, de így sem szégyenkezhetünk, hiszen 20 kapásból 17 halat könyvelhettünk el. Egy emlékezetes túra marad számunkra.

Köszönjük a Bait Service-nek a kiváló minőségű bojlikat!

Csíki Dávid