Amikor minden összeáll

Pacsuta Krisztián | augusztus 12.

Július utolsó hetében Merenyére látogattam egy egy hetes horgászat apropóján. Nem volt ismeretlen számomra ez a víz, hiszen csapattársammal Zilahi Norbival már többször horgásztunk itt együtt, többek között egy nagyhalas versenygyőzelem is fűződik a nevünkhöz.

Mostani horgászatomra azonban ő nem kísért el, májusban viszont feladta a leckét. Egy igazi nagyhalas peca alkalmával 6 darab 20 kg feletti és egy darab 30 kg feletti pontyot fektethetett matracra. Horgászatáról az alábbi linken olvashattok bővebben:

https://keencarp.hu/blogok/759-ismet-merenyen

Hasonló célokkal érkeztem én is a vízpartra, de azt, ami az egy hetes horgászat alatt történt még én sem gondoltam volna.

Csaliként a Keen Carp Bait Service-ből rendeltem Big Water Mixből készült bojlit, 24 mm-es méretben. Ez a horgászat volt életem második Keen Carp bojlival történt horgászata.

Az időjárás, a hely- és csaliválasztás és a választott taktika, egyszerűen minden tökéletes volt. Az egy hetes horgászatomat nem tudom hány kilogrammos összsúllyal zártam, sőt őszintén a pontyok darabszámát sem követtem nyomon.

Ami biztos, hogy 4 darab pontyot fogtam 19 kg felett....

.... és 9 darab pontyot 20 kg felett.


23,35 kg

 


24,75 kg

 


20,15 kg

 


23,50 kg

 


21,10 kg

 


20,30 kg

 


21,40 kg

 


20,30 kg

 


27,60 kg

 

Mindezt mag és pellet nélkül.

A tógazda, Regős György elmondása szerint ilyet, ezen a tavon még senki nem csinált előttem. 

Köszönöm a kiváló bojlikat a Keen Carp Bait Service-nek és Orbán Istvánnak a workshopon tanultakat.

 

Pacsuta Krisztián