Füstbement terv

Zwillinger József | július 22.

Július első hetére egy 5 napos túrát terveztünk külföldre, melyet szó szerint az utolsó pillanatban, 3 nappal az indulás előtt kellett lemondanunk egy szerencsétlen baleset miatt.

Elkeseredettségemben úgy döntöttem, helyben horgászom, melyet utólag kicsit sem bánok.

Mivel spontán döntés volt, így a rendelkezésemre álló bojlik közül a "legattraktívabbat" választottam. Szerettem volna kárpótolni magam az elmaradt túráért.

Mega Spice & Seed Mixből, Spice Oriental aromával ízesített, 24 mm-es sózott bojlik kerültek a bójám köré, és a hajszálra is, egy fehér natúr pop-up dumbellel kikönnyítve.

Horgászhelyemtől kb.120 méterre találtam a változatos mederviszonyok között egy ígéretesnek tűnő platót 3,5 méteres mélységben.

Az első nap és éjjel csendesen telt, de kárpótolt a telihold és a ragyogó csillagok fénye.

Már csaknem 20 óra eltelt mikor először megszólalt a jelzőm, viszont ezután besűrűsödtek a kapások és 3 napon át 3-4 óránként sikerült újabb pontyot matracra fektetni a rekkenő nyári hőség ellenére, mely kitartott egész ott-tartózkodásom alatt.

Mivel nagyrészt egyedül voltam, így nem tudtam minden halat lencsevégre kapni tökéletesen, de azért sikerült pár szép fotót készíteni. Különös látogatómról is, egy kis veréb formájában aki a fészkéből kipottyanva a sátram tetején landolt, majd gyors fényképezkedés után visszakerült a fára, ahonnan leesett.

Beszéljenek hát a képek hiszen többet mondanak ezer szónál.

Szokott módon hálás vagyok a Keen Carpnak, mert remek termékeikkel feledtették velem minden bánatom, és a sikertelen utazást. Élményekkel teli pár napot tölthettem el a vízparton újra.

 

Zwillinger József