Négy éjszaka Merenyén

Valu Ferenc | július 20.

Négy éjszakát töltöttem családommal a Merenyei víztározón. Az időjárás kezdetben nem volt kegyes hozzám, hideg víz, tarajos hullámok és reggeli 10 fok jellemezte az első napokat.A helykeresés során a tó középső részén találtam egy keményebb részt 2,3 méteres vízmélységgel, itt alakítottam ki egyik etetésemet, másikat pedig a beígért melegedésben bízva, 15-20 méterre a parttól, 1,4 méteres vízmélységben, melyen az első napokban nem horgásztam, csak etettem.

Csaliként a Keen Carp Bait Service-ben gyúrattam Big Water Mixből, illetve Mega Spice &Seed Mixből bojlit.

A benti helyem nem működött túl jól, összesen egy 10 kg körüli pontyot adott csupán, ellenben a kinti etetésemen hosszas várakozás után megtört a csend. Először egy 12,90 kg-os, majd egy 17,70 kg-os pontyot meríthettem, utóbbival sikerült egyéni rekordomat is megdöntenem. Nagyon boldog voltam.

A tavon egyébként nem evett jól a hal, volt olyan sporttárs, aki öt nap alatt nem fogott semmit. Utolsó nap az etetés mennyiségét 500 grammról 300 grammra mérsékeltem. Az utolsó éjszaka az 1,4 méteres vízből sikerült egy újabb 15 kg felettit, pontosan 16,50 kg-os, illetve egy 10 kg-os pontyot fognom.

Mindegyik hal jó erőben volt. Nagy figyelmet fordítottam a horgok állapotára, folyamatosan fentem őket. Ennek aztán meg is lett az eredménye, minden esetben tökéletes volt az akadás.

Összességében úgy érzem, jó horgászatot zártam, a kigondolt taktikám működött. Merenyén jellemzően mindenki bent horgászik, éjszaka a bóják fényének köszönhetően egy sávban olyan a tó, mint egy leszállópálya. Úgy gondolom, ezt már a halak is megtanulták és sokszor inkább a nyugodtabb helyeken keresgélnek.

Egy biztos, ha nincs a kinti etetésem, akkor a 4 éjszaka alatt egy halat fogtam volna. 

A Keen Carp Bait Service-nek köszönöm szépen a remek bojlikat, Páromnak pedig a sok segítséget, többek között a merítésnél is.

Valu Ferenc