Fehérvárcsurgó újra

Hegedűs Ferenc | július 19.

Július közepén társammal, Nagy Marcellal ismét sikerült lejutnunk Fehérvárcsurgóra, ezúttal egy 4 napos horgászatra. Az előre kialakított stratégiánkat keresztül húzta az, hogy érkezésünk napján a halőr elmondása szerint 20 mázsa 3 nyaras pontyot telepítettek a vízbe.

Ezt tényezőt a 24 mm-es bojlik duplázásával, illetve az etetés minimalizálásával, a behúzásonkénti max. 6-8 szem ráetetéssel próbáltuk orvosolni. A bojlikat megint csak a Keen Carp Bait Service-ben gyúrattuk le, Big Water Mixből, Spanish Red aromával, illetve Mega Spice & Seed Mixből, Spice Oriental aromával, a már említett 24 mm-es méretben.

Az időjárás most se volt túlzottan kegyes hozzánk, a négy napból egy napon nem bírtunk vízre szállni a szél miatt, ennek ellenére körülbelül 30 darab pontyot fogtunk, melyből 18 darab volt 8 és 16 kg között. 

Sajnos a nagy "big" ezúttal elmaradt, de ennek az eredménynek is nagyon örülünk, mert több csapattal is beszéltünk a vízparton és nekik alig sikerült a telepített pontyokon kívül mást fogni. 

A bojlik megint bizonyítottak számunkra!

 

Hegedűs Ferenc