A körtefa árnyékában

Rindermojzer István | június 25.

Június elejèn a Széki tóra terveztem egy négynapos pecát. A helyválasztásom a tó legmèlyebb részére esett. Sok időt szenteltem a hely feltèrkèpezèsère, de a meder nem mutatott semmi különleges hotspotra utaló jelet, így azt nekem kellett kialakítanom. 

A döntésem a meder legmélyebb pontjàra esett, amit 5,6 méteren találtam meg. A vastag iszap adott némi fejtörésre okot, de a megoldást a csali kikönnyítésében és a kezdeti nagyobb etetésben láttam.

A nagyobb etetés közel 2-3 kg 24 mm-es Mixed Birfood Mixből készült, Mean Onion (Hagyma) aromával ízesített bojlival történt meg a bójám körül.

Kora délutánra a szerelékek a helyükre kerültek természetesen az etetetett golyóval csalizva, egy szem sülyedő ês egy 16 mm-es pop up-pal kikönnyített formában.

Az első kapàs egy 15+ tükörpony személyében a késő délutáni óràkban màr megérkezett.

Biztatónak éreztem a kezdést, azonban a következő napok történései minden képzeletem felülmúltàk.

A túra alatt közel 30 darab halat sikrült a szákba terelnem. Ami megdöbbentő volt, hogy egy két hal kivételével szinte mindegyik nagytestű, 12 kg feletti ponty volt.

A túràm alatt kicsivel több mint 15 kg bojlit hasznàltam fel. Az etetést az utolsó 36 órában már drasztikusan lecsökkentve sikerült elcsípnem két darab 19 kg feletti halat.

 

Úgy gondolom, egy nagyon jó pecát tudhatok magam mögött és napokig lesz min elmélkednem.

Kívánok mindenkinek hasonlóan sikeres horgászatot!

Baráti üdvözlettel,
Rindermojzer Istvàn