Hatvan elsőre

Buzás Zsolt & Ördög Zsolt | június 20.

Az év első hosszabb túráját egy 100 hektáros kavicsbányatóra terveztük, de sajnos a megbízhatónak tűnt forrásunk megbízhatatlannak bizonyult. A túra előtt egy hónappal már nem egyszerű helyet foglalni és mindegy vágyunk volt, hogy egyszer eljussunk a Hatvani Beton tóra, így megkérdeztük Orbán Pistit nem tudna-e segíteni ebben. Ő készségesen felajánlotta a saját helyét aminek nagyon örültünk és nagyon köszönünk még egyszer!

Vasárnap érkezésünkkor István már várt minket a Big Water Mixből készült bojlikkal. A taktika az volt, hogy Druszám a 28 mm-es golyókat próbálta én meg maradtam a 24 mm-esnél. Az etetőhajóba behúzásonként egy-egy marék bojli került, melyet csak akkor pótoltunk, ha kapás jelentkezett vagy 72 óra eltelt az előző behúzás óta.

Én kicsit hamarabb ránéztem mivel az én bojlijaim nem voltak annyira kiszárítva, nekem 36 óra volt a terv.

Botjainkat a 115 m-re lévő törés után raktuk le, 9 méteres vízbe. Hencz Zoli az első nap meglátogatott minket, és megmutatta az általa jónak vélt hotspotokat, de ekkor már felállt a taktika.

Az első halra nem kellett sokat várni, már éjfélkor megérkezett, majd folyamatosan volt egy-egy jelentkező, egészen 16 kg-ig a 24 mm-es bojlimra.

 

Zsolti 28 mm-essel csalizott botjai keddig csendben voltak.Ezt jó előjelnek véltük, hiszen a Workshopon már megtanultuk, hogy a nagyhalfogás első lépése, ha távol tudod tartani a kisebb halakat. Zsolti első két hala egy 15 és egy 16,40 kg-os tőponty volt.

Horgászatunk első két napján szélcsendes idő volt és a halak mind a két nap ugyanabban az intervallumban jelentkeztek, általában éjjel és reggel. Napközben szinte kapásunk sem volt.

Majd keddtől észak-nyugati szelet kaptunk, ekkor a kapások ideje megváltozott. Fogtunk délben és fogtunk a kora esti órákban is. Csütörtökön megfordult a széljárás, ezen a napon már sajnos nem tudtunk kapást kicsikarni. A pénteki hidegfrontot megelőző fülledt idő ami rányomta a bélyegét a kapásszámra is.

Bíztunk benne, hogy minél hamarabb ideér a front és utána majd beindulnak a halak. Úgy is lett. Este 8 kor elfüstölt a balos botom. Egy 12,4-est sikerült szákba terelnem. Majd hajnali 2-kor egy 13,5 kg-t.

 

Összesen 14 darab halat fogtunk, ebből 4 db volt 15 kg feletti, 5 db 10 feletti volt .Sajnos 20 feletti halakat nem sikerült fognunk, de így elsőre úgy gondolom, ez is szép eredmény.  

Gyorsan eltelt a hat nap, de örültünk, hogy egy ilyen szép helyen, ilyen halakat tudtunk szákba terelni. Ketten összesen 8 kg bojlit használtunk el a 6 nap alatt. Azoknak az irigy embereknek, akik állandóan beleállnak Pistibe hogy „könnyű ott nagy halat fogni”, azt üzenjünk hogy higgyék el, NEM, NEM AZ!!

Orbán Pistinek köszönjünk a lehetőséget és a nagyszerű bojlikat a Keen Carp csapat tagjainak pedig a sok jó tanácsot. Remélem legközelebb is visszatérhetünk ide és a nagyobb halak is megtisztelnek majd minket.

Üdvözlettel:
Drusza Carp Team /Buzás Zsolt –Ördög Zsolt/