Merenyei kettős rekorddöntés

Kántor Zoltán | június 10.

Május 20-án szombaton érkeztünk Merenyére. Cimboráim a 28-as helyre, én egyedül pedig a 29-re. Életem legkeményebb 5 horgásznapja volt ez. Ráadásul úgy, hogy 48 órán keresztül még kapásom sem volt.

A rendkívül erős szél miatt taktikát váltottam, dobós pecára álltam át. Végül ez hozta meg a kívánt eredményt. Tavaly júniusban már itt sikerült egyéni rekordot döntenem, akkor 21,60 kg-mal és szintén Keen Carp bojlival.

Azt viszont álmaimban sem gondoltam volna, hogy ez egy túrán belül egymás után, egy napon belül kétszer is sikerülni fog.

Az első 48 órát leszámítva összességében egy nagyon mozgalmas, de ugyanakkor nagyhalakban bővelkedő, mondhatni alvás nélküli három napon vagyok túl. Összesen 420,80 kg halat fogtam, 15,028-as átlagsúllyal, ami 28 darab halat jelent.

A két legnagyobb az egy 24 kg-os….

…és egy 24,40 kg-os töves volt.

Köszönhetően a Keen Carp Hot Fish & Gammarus Mixből készült, Monster Crab aromával ízesített bojlinak és a hozzá passzoló dipnek. Amennyi élményt ez a bojli biztosított már számomra, azt évekkel ezelőtt elképzelni sem tudtam volna. Biztos, hogy sosem fogom otthon hagyni. Ennyire sok nagy halat az összes eddig próbált golyó összesen nem adott, mint ez a bojli.

Ezen kívül a nagyobbakat 19,10 kg-mal, 18,70 kg-mal, 18 kg-mal és 17,60 kg-mal mérlegeltem.

Bátran mondhatom, hogy életem legszebb horgászélményében volt részem. Rettentő kemény peca volt, de az élmény egy életre szól.

Köszönet Regős Györgynek a jó tanácsaiért, hogy az erős szélben se adjam fel.

Páratlan hely, páratlan erejű és méretű halakkal.

Kántor Zoltán