Májusi 20 kg felettiek

Ördög Zsolt | május 31.

Május elején szüleim látogattak meg minket Ausztriában. Édesapámmal úgy terveztük,hogy kimegyünk pecázni arra a kavicsbányatóra, ahová éves engedélyem van, de sajnos csak 12 óra állt rendelkezésünkre.

Két nappal a horgászat előtt elkezdtem etetni napi 1 marék 50/50 Mixböl készült bojlival.Bíztam benne, hogy sikerül apának valami szép halat fogni, ha már elutazott ilyen messzire. Nagyjából tópartra érkezésünk  után 3 órával egy lassú, húzós kapás jelentkezett. 20 perces fárasztás után sikerült apának élete legnagyobb pontyát megfognia, ami 22,5 kg volt.

Mint utólag kiderült, ez volt a nap legnagyobb hala. Sikerült még fogni egy 15 kg  meg pár darab 10 kg feletti pontyot. Este boldogan mentünk haza, hiszen megtettünk minden tőlünk telhetőt és az eredmény nem maradt el.

Rá egy hétre úgy terveztem, hogy megint kimegyek, ezúttal megjavítani a mólót, természetesen egybekötve egy kis pecával. Sajnos azonban elfogyott az 50/50 Mixből készült bojlim. Gondolkodtam mi tévő legyek, végül arra jutottam, hogy a tavalyról maradt Big Water bojlimmal teszek egy próbát.

Természetesen a szokásos előetetés után álltam neki a horgászatnak és a mólójavításnak. Elég nagy szél nehezítette a dolgom, de minden a helyére került és estére a móló is elkészült. 

Vacsora közben úgy feltámadt a szél,hogy megállni is nehéz volt. E közben jött az első kapás. A fárasztás nem volt eseménytelen, mert közben a szomszéd sátrát elvitte a szél és az én cuccaimmal is próbálkozott. Nagy nehézségek árán ugyan, de végül sikerült megszákolni egy gyönyörű, 22,20 kg-os pontyot.

A szomszéd segítsége nélkül nem sikerült volna matracra fektetni és lefotózni ezt a gyonyorű halat. A visszaengedés után egyből fedezékbe menekültünk, és csak reménykedni tudtam, hogy nem viszi el a fejem felöl a sátrat a szél.  

Másnapra aztán lenyugodott az idő. Sikerült még egy két kisebb pontyot fognom, de így is nagyon elégedett voltam.

Köszönöm a Keen Carp Bait Service-nek a remek bojlikat!

Ördög Zsolt