Tíz nap Fehérvárcsurgón

Zilahi Norbert | május 23.

Merenye után egy 10 napos pihenést terveztem Fehérvárcsurgóra. Hát nem jött össze. Legalább is, ami a pihenés részét illeti.

Az utolsó pillanatban tudtam csak meg, hogy a társam nem tud velem jönni, így 10 napot egyedül leszek majd. Nem nagyon örültem a dolognak, de megpróbáltam a legjobbat kihozni a helyzetből.

Megérkezésem után rögtön a helykereséssel kezdtem, ami nálam általában elég sokáig tart. Miután minden a helyére került átmentem a szomszédokhoz információt gyűjteni. Megtudtam tőlük, hogy egy társuk két hetes túrája alatt három darab 20 kg feletti halat is fogott, viszont azóta nem nagyon ment a hal.

A kapott információk és az időjárás kiszámíthatatlansága ellenére azért bizakodtam, hiszen Merenyén sem voltak éppen ideálisnak mondhatók a körülmények ennek ellenére elég jól sikerült a túrám.

Első éjszaka már sikerült is két szép halat fognom 12 és 15 kg között, majd ez a széria a továbbiakra is jellemző volt, nem csak nálam, hanem a szomszédoknál is.

Majd sikerült egy szebb, 17 kg-os ponttyal fényképezkednem.

Időközben megismerkedem az alsó szomszédokkal is, kiderült, hogy ők is Keen Carp bojlikkal horgásznak, 16,80 kg-ig fogtak, beszámolójukat már olvashattátok az oldalon.

https://keencarp.hu/blogok/745-front-front-hatan

Külön jól esett, hogy két Keen Carp csapattag, Orbán Józsi és Dezső Lívia is meglátogatott a vízparton. Kis ideig legalább nem voltam egyedül és jutott idő egy kis eszmecserére is. Ebből is látszik az, amit évek óta tapasztalok, hogy a Keen Carp-nál valóban odafigyelnek az ügyfelekre. Itt nem csak két zacskó bojlit kap az ember.

Az időjárás nem hazudtolta meg önmagát, hol esett az eső, hol viharosan fújt a szél, és máig se értem hogy, de a csónakom is elszabadult. Bő kétszer másfél kilométeres gyaloglás és másfél kilométernyi szembeszélben történő evezés után aztán visszaszereztem.

Ezúton szeretném megköszönni a szomszédok, Máté és Péter, segítségét mindenben. Péter éjfélkor velem együtt kereste a csónakom és a fényképezésben is készségesen segítettek.

Az utolsó napokban aztán végszóra sikerült egy 20,80 kg-os pontyot matracra fektetnem.

Szép zárás, úgy gondolom.

Köszönök mindent a Keen Carp-nak!

Végül pedig én is szeretnék üzenni a rosszmájú horgász „celebeknek”. Ebben az évben már 7 darab 20 kg feletti és 1 darab 30 kg feletti halat fogtam szénhidrátos bojlival. Nekem nem úgy tűnik, mintha a halaknak problémájuk lenne vele. Legalábbis nekik biztos, hogy nem.

 

Zilahi Norbert