Van PVA magok nélkül

Zwillinger József | május 18.

Mostanában egyre többször hallok olyan vizekről itt Németországban is, ahol egyes szuperhős horgásztársainknak köszönhetően (gondolok itt a mázsaszámra szórjuk a büdös kukoricát, és a mega menüt majd jó lesz "taktikára") az etetés semmilyen formában nem engedélyezett, kivéve a pva termékeket és az etetőkosarat.

Ezúttal egy ilyen tóra látogattam el én is. Egy csendes félreeső sarkot választottam vízbelógó fákkal, faágakkal tarkítva.

Útközben a horgászhelyem felé jót szórakoztam szomszédaimon, akik tipikusan a megvezetett horgásztársadalom élő példái voltak, hajszálon a nagyon menő csili-vili ananász-mangó bojli, 8 színű poppal mert az tuti beadja a nagyot, mellé pedig fél kiló magmix, hadd menjen. Jött is nekik folyamatosan, az ő általuk csak "Clodeckel" azaz budifedélnek nevezett hatalmas dévérek tömkelege.

Ilyen hibát egy Keen Carpos nem követ el. Az én hálómba 50/50 Mixből, Spanish Red ízesítésű bojli került, őrölt, felezett és egész formában, valamint Mega Spice & Seed Mixből készült bojli, felezve és egészben. A hajszálra szintén ebből a két típusból került. Magok és tigrismogyoró sehol.

Nem is sikerült fognom. Legalábbis a budifedelek közül egyet sem, viszont több 8-10 kg közötti ponty mellett sikerült elcsípnem egy két szebb 10 feletti példányt is megkoronázva egy 16,70-es tőponttyal.

Mindenki maga dönti el, hogy mit és hogyan használ horgászatai során, én azt mondom az élmény érdekében nem éri meg a megfelelő minőségű, beltartalmú bojlin való spórolás. Ehhez asszisztál nekünk a Keen Carp csapata, akik minden helyzetre rendelkeznek megfelelő megoldással.

 

Üdvözlettel,
Zwillinger József