Mit jelent az, "nehéz"?

Orbán István | május 11.

Sokszor kapom azt a kritikát német és osztrák horgászoktól, hogy könnyen van nagy szám, hiszen Magyarországon könnyű halat fogni. Ezért már az elmúlt években is el-eljártam Józsi barátommal külföldi, amolyan nehezebb vizekre (nem paylake-ekre), hogy rácáfolhassak ezekre az állításokra. Eddig sikerrel.

Mostani pecánkat egy ausztriai „nehéz” tóra terveztük. Kellő előkészület után április utolsó hetére esett a választásunk. Most nem rabolnám az időt a hónapokig tartó információgyűjtés és felkészülés leírásával, erről majd egy nagyobb lélegzetvételű cikk keretében írnék.

Én a holt szezonban, több országban, közel ötszáz embernek tartott workshopok miatt le voltam merülve, így a halfogás, szokás szerint Józsira maradt. Lehet, hogy ez utólagos magyarázkodásnak tűnik, de négy napig be sem dobtam, még akkor sem mikor Józsinak már két közel húsz kilós hala is volt.

A tóra az év folyamán többször vissza szeretnénk látogatni, ezért számomra az információgyűjtés sokkal fontosabb volt, mint a halfogás.

Mivel a tavon csak bedobni lehet, így a helykeresés és a jónak vélt helyek hínártalanítása volt az első számú feladat. Ezt napi 100-150 dobással sikerült megoldjuk. Így szellemi felfrissülésemhez némi kondizás is hozzájárult.

A munkánkat jól végeztük, hiszen a túra halfogás szempontjából sem sikerülhetett volna jobban. Nekem két ponty jutott valamivel tíz kiló felett, de Józsi hozta a formáját. A tőle megszokott precíz horgászat eredménye most sem maradt el.

Íme a „teríték”:

 

Folytatása következik...

 

Orbán István