Sekélyebb részeken

Okolenszki László | május 08.

Április derekán Lőrintére látogattam egy három éjszakás horgászatra. Az időjárás változékony arcát mutatta, de ennek ellenére a tó sekélyebb részét vettem célba. Bíztam benne, hogy a lassan melegedő víz a halaknak is kedvez, ezért a szerelékeimet két-három méteres mélységben helyeztem el.

Szelektálni ilyenkor még elég nehéz, de az 50/50 mixből készült bojlikkal már a Keen Carp csapat tagjai és ügyfeleink is számtalan darabosabb halat fogtak. Ezért a csaliválasztásom erre a mixre esett, amit Spanish Red, és Bacon aromával rendeltem a Bait Service-ből. Mivel a tó apróbb ponty álománya jelentős a logikusnak tűnő kisebb méretű bojlikkal való horgászást elvetettem. A csali méretével is próbáltam őket kihívás elé állítani, ezért a 24 és 28 mm-es csalik kerültek a horog alá.

Bátor húzásnak gondoltam először, de tíz óra elteltével megérkezett az első gyönyörű színekben pompázó ponty. Sokszor jobban örülök egy ilyen, nem túl nagy, de annál szebb, egészséges halnak, mint egy 20 kg felettinek.

Az idő előrehaladtával megérkeztek azok a pontyok, akikért kilátogattam. Lencsevégre még két hal került,egy 15,5 kg,és egy 16,2 kg-os szépség.

Jó volt látni, hogy a halak kicsattannak az egészségtől, és nem mindennapi erőben vannak már kora tavasszal.

 

Üdv,Oko