Amikor a természet az úr

Forgács Róbert & Bíró Krisztián | március 20.

Nagyon vártuk már az idei első tavaszi pecát a Ráckevei-Dunaágon. Megfelelően felkészülve, időt és energiát nem sajnálva elvégeztük a több napon át tartó előetetést is. Az előző évekhez hasonlóan most is a Bait Service-ben készíttettünk bojlit. Az eddigi eredményeket elnézve, gondolom ez senki számára sem meglepő. :) 

2-3 nap etetést követően aktívan mozogtak a halak az etetésen egészen a túra kezdetén betörő hidegfrontig...onnantól ugyanis semmi aktivitás nem látszott, mindössze pár darab 1,5-2 kg körüli és egy 6 kg-os pontyot tudtunk fogni 72 óra alatt.

Az utolsó két nap egy enyhe melegedés érkezett. A pár fokkal jobb idő és a napsütés megtette a hatását. Az utolsó este két kisebb, majd egy 7 kg-os, egy 8 kg-os és a képeken látható gyönyörű 12,2 kg-os pontyot sikerült szákolni. Több halat fogtunk az utolsó 12 órában mint előtte szűk 4 nap alatt..

A túra legrosszabb része a pakolás volt, nagyon kellemetlen csomagolni mikor napok óta először látjuk hogy folyamatosan mozognak a pontyok az etetésen...

De ami fontosabb, hogy a szezon csak most kezdődött!

Forgács Róbert & Bíró Krisztiàn