Még működött

Dezső Lívia | december 02.

Nagyon sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy meddig lehet elmenni, meddig lehet eredményesen használni a Big Watert?

A „sokak” táborába én is beletartozom, így november elejére tervezett horgászatomon elérkezettnek láttam az időt, fényt deríteni a Big Water bojli és saját magam határaira.
Horgászatom előtt több mázsa növendékpontyot telepítettek a tóba, így végképp kíváncsi voltam, mi lesz az eredmény. 

Reméltem, hogy kevés, de annál darabosabb halra számíthatok majd, ugyanakkor elképzelhetőnek tartottam azt is, hogy egyáltalán nem muzsikál úgy a bojli az alig 10 fokos vízben, ahogy én azt szerettem volna. Ennek ellenére tettem egy próbát.

A nyári, ecsédi horgászatra készíttetett és a Balatonon is bizonyított kőkemény 24 mm-es Big Water Spanish Robin Red/Black Pepper bojlimból maradt még egy fél kilónyi, amiből a csalizni gondolt egy szemet bőven ki tudtam válogatni. Etetni mellé minimális mennyiséget (5-7 szemet) szórtam ugyanebből, csak 28 mm-es méretben.

Mint tudjuk, egy hét nem olyan hosszú idő, főleg ha horgászik az ember, a várakozás azonban képes megnyújtani a napokat. Ha bízol a csalidban nincs szükség az állandó ellenőrzésre. Velem is előfordult, hogy akár 48 órát is vártam, míg megszólalt a jelzőm.

Összesen három halat adott a horgászat alatt a Big Water, viszont mindegyiket 15 kg felett jegyezhettem. Így telepítés után, november elején, először ezen a tavon, nem olyan rossz.

Visszakanyarodva az elejéhez, lehűlő 8-10 fokos vízben, kellő türelemmel kivárva, még működött.

 

Dezső Lívia