Novemberben a bányában

Horváth Bence | november 15.

November elején, kezdetét vette négy napos horgásztúránk, a hejőkeresztúri Carp&Carp bányatavon.
Számomra fontos információ volt az, hogy a tavat egészen az elmúlt évekig nem horgászták, így igazi ősállománnyal rendelkezik.

Érkezésünk után bepakoltunk az úszó házba, majd én azonnal vízre mentem, nekiálltam a helykeresésnek. Négy helyet jelöltem meg, ez körülbelül három órámba telt. Felcsaliztam, és be is húztam mind a három botot, etetni csupán 2-3 marék bojlit szórtam be. Az egyik helyet nem horgásztam, hanem minden nap fél kg 50/50 mixből készült bojlival szórtam meg.

Ezután két napig csend volt. A harmadik napon már kora reggel a vizet szemléltem és arra lettem figyelmes, hogy az egyik botom spicce mozogni kezdett, majd a kapásjelző vevője egyet-egyet csippant. Ráemeltem a botra és csónakba szálltam. „ Egy farönköt fogtam” gondoltam magamban, ugyanis a hal kezdetben nagyon lassan védekezett.
15 perces fárasztás után sikerült megmeríteni egy egészséges tövest, ami 10 kg fölött volt pár dkg-mal.

Érintetlen száj....

Gyors fényképezés és mérlegelés után a szereléket visszahúztam az eddig nem horgászott, part menti, 7 méteres helyre és korábban már beáztatott bojlival etettem rá.

Másnap sajnos eljött a pakolás ideje. Én általában mindig a botokat hagyom a végére, nem volt ez másként most sem. Mikor már majdnem minden össze volt pakolva, ismét egy óvatos kapásra lettem figyelmes. Az etetett helyről egy újabb 10 kg feletti halat meríthettem.

Összességében szerintem jó pecát tudhatok magam mögött, hiszen a hideg víz ellenére is sikerült szép halakat fognom. Egy dolog biztos. Tavasszal visszalátogatok erre a vízre.


Horváth Bence