Egy újabb Ráckevei húszplusszos

Balárdi Zoltán | október 25.

Sok éve egy helyre járok horgászni az RSD-re, ebben az időszakban, úgy gondolom, nagyon jó a fogási esély. Két helyen alakítottam ki etetéseimet, egyiket a parttól körülbelül 8 méterre, a parti törés tetején, másikat pedig ennek a folyamatos törésnek az alján. Előbbi helyen 3 méteres, utóbbi helyen 6 méteres vízmélységet mértem. Ez a sóderos, kagylópados törés kiváló haltartó helyként funkcionál.

Csalinak általában 20 mm-es Big Water mixből, Spanish Robin Red aromával ízesített bojlit használok. Etetni is csak ezzel etetek, 2-3 marékkal szoktam szórni, plusz pva csomagban pár szem fél és egész golyót csomagolok a horog mellé. Minden esetben dobással juttatom be a szerelékeimet.

Mostani horgászatom során több halat fogtam már a benti etetésemről, többek között egy 15,30 kg-os tőpontyot is. Ugyanezen a napon ismét kapás jelentkezett a benti botra. Ráemelve azonnal éreztem, hogy jobb hallal van dolgom. A ponty szinte egyből balra tört, megcélzott egy bedőlt fát. Sikerült visszafordítanom és nagy küzdelem árán a merítőhálóba terelnem.

A mérlegelésnél a mérleg 20,50 kg-ot mutatott. Ez a ponty volt a harmadik 20 kg feletti pontyom a Ráckevei-Dunából.

 

Balárdi Zoltán