Háromszor

Rostási József | október 06.

Az áprilisi Keen Carp workshopon való részvétel után, az őszi nagypontyos szezonra terveztem első rendelésemet a Keen Carp Bait Service-ből. A sokat dicsért Big Water mixből rendeltem bojlit szeptemberi túrámra.

A horgászat helyszínéül az általam egész évben vallatott hatvani kavicsbányató szolgált. Ez alkalommal is mindent úgy csináltam, ahogyan eddig, leszámítva egy „apró” részletet, a csalit. Úgy gondoltam, ha valamikor, most igazán bizonyíthatja ez a „csoda golyó”, hogy mire képes.

Az eredmények végül várakozáson felüliek voltak. Már az első halak között több 10 kg feletti példányt szákolhattam, ami a folytatásban jött, az pedig egyszerűen hihetetlen. A horgászat alatt háromszor sikerült megdöntenem egyéni rekordomat. Egy 25,40-es, egy 28,50-es és végül pedig egy 39,20 kg-os ponty, Kukó személyében.

A workshop-on tanultak és a Keen Carp bojlik engem meggyőztek, úgy gondolom, nem kell ennél több bizonyíték. A végére még egy érdekesség. Azok közül, akikkel a workshop-on együtt voltam, mindenkinek sikerült azóta már megdöntenie egyéni rekordját. Szerintem ez sem véletlen.

Rostási József