« vissza a blogokhoz

Életem hete 

írta: Frank Henke

Augusztus végén egy egyhetes túrára készültem a fiammal Franciaországba. Már nagyon vártam a közös időtöltést a vízparton. Talán az idei sikereimnek köszönhetően kicsit nyugodtabb voltam a célkitűzéseimet illetve. Ettől függetlenül kidolgozott taktikával érkeztem a vízpartra. 

Mivel a tó nagy horgászati nyomásnak van kitéve, így egy "komfortzónát" szerettem volna kialakítani a halak számára. Ez azt jelentette, hogy az előttem található vizet a lehető legkevesebb zavaró tényezőnek akartam kitenni. Így úgy döntöttem,  hogy három helyet három napig csak etetni fogok és mindössze 1 bottal a helyem jobb szélét fogom meghorgászni. Az "egyetlen" botomnak - mint később kiderült - sikerült egy igazi Hot Spot-ot találnom. 

Találtam egy 10 cm-es törést, amely egy régi patakmeder maradványa volt. Itt helyeztem el a szereléket egy szem 20 mm-es a Keen carp Bait Service-ben készíttetett White Fish Mixből készült, Blueberry Dynamtie ízesítésű bojlival csalizva. Etetésként csak pár szem bojlit szórtam a horog mellé.  Azért erre a Mixre azért esett a választásom, mert az attraktívabb mixek közé tartozik, amelyek már az elejétől fogva dolgozik, viszont nem kelti fel túl sok kisebb egyed figyelmét.

Már az első éjszaka felülmúlta a várakozásaimat. Egyből sikerült fognom egy 20 kg feletti pontyot.

Az elkövetkező két napban sikerült fognom további két 20 kg feletti pontyot, egy 21, valamint egy 23 kg-osat, illetve több 14 - 18 kg közötti pontyot.

A harmadik éjszaka aztán úgy döntöttem, hogy a helyet nem horgászom meg és csak etetni fogom. Ezt reggel ismét megismételtem és csak délután húztam újra. 

A behúzás után másfél óra múlva az következett, amire tényleg nem számítottam. Sikerült megfognom új egyéni rekordomat, egy 32 kg-os tükrös személyében. Örömöm leírhatatlan volt. Szinte a felhők felett repdestem. 

A kivételes fogást követően a hely "halott" vol, így megint úgy döntöttem, hogy pihentetni fogom és csak ráetetek majd. Eközben folyamatosan produkálták a halakat a 3 napig előetetett helyek. Egészen 18 kg-ig fogtam.

Mikor ismét elkezdtem meghorgászni a Hot Spotomat, a kapások elmaradtak annak ellenére, hogy a halak folyamatosan mutatták magukat az etetésen. 

Úgy döntöttem, hogy a csali méretét leredukálom 20 mm-ről 15 mm-re és láss csodát, a kapásszám újból megemelkedett. Az utolsó napokban egy másik Mix, a Fresh Seafood mellett döntöttem. Ez a Mix nagyon attraktív és gyorsan oldódó, viszont más aminosav profillal rendelkezik, mint a Whit Fish Mix. 

Csaliként pedig egy nagyon attraktív, 16 mm-es full áztatott GLM bojlit használtam. Ez a döntés további szép bónuszhalakat hozott az utolsó napokban.

 

Összesítve 26 halat fogtam. A magas darabszám mellett a halak egyedsúlya is figyelemreméltó volt. A túrára természetesen az új egyéni rekordom tette fel a koronát!

Itt szeretném még egyszer megköszönni a Keen Carp-nak és Orbán Istvánnak a jó csalit valamint tanácsadást. 
 
Frank HenkeHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!