« vissza a blogokhoz

Gyors peca a Bázison

írta: Valu Ferenc

Augusztus 9-én egy gyors, bő 12 órás horgászatra látogattam el a Bázis-tóra. Hajnali 5-re értem a tóhoz, ahol már 2 autó állt előttem, illetve az éjszakai pecások is jelen voltak még. Szerencsémre azonban sikerült az egyik kedvenc helyemet elfoglalnom.

White Fish Mixből, illetve sózott Hot Fish&Gammarus Mixből készült bojlikkal készültem, utóbbiból Balanced horogcsali is volt nálam.

White Fish-sel a tó közepét horgásztam, ahonnan egy 7, illetve egy 10 kg-os halat sikerült fognom.

Másik botomon kezdetben sózott Hot Fish-sel csaliztam, ami adott is 6 darab halat, majd felraktam a Balanced horogcsalit, amivel egyből sikerült egy 11 kg-os pontyot matracra fektetnem.

Délután a parttól 5-7 méterre, körülbelül 4-4,5 méteres vízbe raktam le a Balanced horogcsalival csalizott szerelékemet és etetésként szórtam rá 8 szem Hot Fish-t. Nem sokkal később kapás jelentkezett innen, majd első halként egy 16,30 kg-ost sikerült fognom.

Visszahúzás után egy 14,20 kg-os, egy 13,20 kg-os és egy 12 kg-os ponttyal fényképezkedhettem még ugyaninnen, mindezt egy órán belül.

Hihetetlen volt.

Sajnos aztán a tó zárt, nekem pedig mennem kellett.

Úgy gondolom, egy igazán eredményes rapid horgászaton vagyok túl. Igyekeztem pontosan horgászni, odafigyeltem a horgaim állapotára, folyamatosan fentem őket, ennek köszönhetően egy halvesztésem sem volt.

Életem horgászatán vagyok túl!

Valu FerencHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!