« vissza a blogokhoz

Hatvan másodjára

írta: Buzás Zsolt

Szeptember közepén egy ötnapos túrára érkeztem a Hatvani A-beton tóra. Nem titkolt szándékom volt egy 20 kg feletti példány megfogása.

A 2017-es évben már jártam ezen a vízen társammal, de akkor a legnagyobb halat 16 kg -mal mérlegeltük. Akkor csak Big Water Mixből készült bojlikat vittünk magunkkal 24 és 28 mm-es méretben.

Idén a Bait Service-ben rendeltem 18 mm-es Big WaterMixből készült bojlikat ugyanis kíváncsi voltam, hogy ebben a méretben tudok-e szelektálni velük. Egy kedves barátom már jó ideje ezzel a mérettel horgászik és több 20 kg feletti halat is jegyezhetett.

Ez egy megerősítés volt számomra, hogy ki kell próbáljam. Persze azért nem hagytam otthon a 24 és a 28 mm-es Big Water bojlikat sem. Ezen kívül még Hemp/Nutty Mixből készült 24 mm-es bojli is volt nálam.

A szerelékeket úgy helyeztem el, hogy a hely baloldalra került a Hemp/Nutty, a jobb oldalra pedig a Big Water. Mindkét szerelék 9 méteres mélységbe került.

Kapásra a második napig kellett várnom, amikoris a Hemp/Nuttyra érkezett egy 15,50 kg-os ponty.

Jól kezdődik gondoltam, majd a folytatás is jónak tűnt, ugyanis egy óra múlva elsült a jobbos botom is. A fárasztás végén egy 19,20 kg-os tövest szákolhattam.

Meglepett, hogy az első hal a 18 mm-es golyóra rögtön ekkora, de nagyon örültem neki.

Kezdetben nagyobb etetéssel indítottam, mivel a srácok akik előttem horgásztak csak így tudták szelektálni a nagyhalakat. De sajnos nálam ez a taktika nem vált be. A Hemp/Nutty-val csalizott bot következő 3 hala 10 kg alatt volt, így mérsékeltem az etetés mennyiségét. Ezután már csak egy halat fogtam ezzel a bojlival, ami viszont 13 kg felett volt.

Időközben a Big Water-es etetésen is beköszönt egy kisebb ponty, így ezt az etetésemet is vissza vettem 10 szemre. Ennek aztán meg is lett az eredménye, ugyanis a következő halam egy 17,40 kg -os ponty volt a Big Water-re.

Ezek után sajnos már 15 kg fölé nem tudtam menni, viszont 10 kg alatti pontyot sem fogtam.

Összességében 14 db pontyot sikerült fognom, melyek közül 1 darab 15 kg feletti, 1 darab 17 kg feletti és 1 darab pedig 19 kg feletti volt.

Összességében elégedett vagyok az eredménnyel, ha lesz lehetőségem mindenképpen visszalátogatok még a vízre egy 20+ -s halért.

Köszönöm Orbán Istvánnak a lehetőséget, hogy itt horgászhattam valamint a remek bojlikat!

 

Buzás ZsoltHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!