« vissza a blogokhoz

Először a Keen Carp-pal

írta: Csala Zoltán

Az idei évben, egy horgászkiállításon találkoztam először a Keen Carp-pal. A termékeikkel való megismerkedés után nagyon pozitív véleménnyel voltam és már akkor biztosra vettem, hogy mindenképpen kipróbálom őket.

Az idei év első hosszabb horgászatát, szeptemberre terveztem, amikor is 4 napot töltöttem a vízparton. Egy lakóhelyemtől nem messze található, szlovákiai tóra, a Lőkösi tóra esett a választásom. Gyermekkorom óta ismerem ezt a vizet, amiről tudni kell, hogy nagyon intenzíven horgásszák, ezért igen nagy horgászati nyomásnak van kitéve.  

Hétfő reggel érkeztem a partra és a tó közepét néztem ki magamnak. A tábor állítás után két helyre bóljáztam és két fajta etetést alakítottam ki. Az egyik bójámat 100 méteren, míg a másikat 120 méteren helyeztem el. A távolabbi bóját napi 30 szem bojlival etettem a közelebbin pedig 10 szemre csökkentettem az etetés mennyiségét és két napig nem is horgásztam rajta.

Tekintve, hogy a tóban sok kisebb termetű hal él, és én szerettem volna elkerülni őket, ezért csaliválasztásom a Big Water Mixből készült bojlira esett.

Az első jelentkezőre nem kellet sokáig várnom, késő délután egy 12,50 kg-os ponttyal fényképezkedhettem.

Ezután nem volt megállás, napi 10-15 darab halat fogtam, viszont az igazán nagynak számító pontyok elkerültek.

A nagyobb egyedek megfogásának érdekében dupla 24 mm-es csalira váltottam, ami aztán a második nap végen meg is hálálta magát, ugyanis egy 18 kg-os pontyot fektethettem matracra. 

A harmadik napon kezdtem el horgászni az addig pihentetett bóját. Ekkor hihetetlen dolog történt velem, ugyanis az első kapásom ugyanaz a 18 kg-os ponty volt, amit előző nap a másik bójámról sikerült megfognom.

.A horgászat további részében még két halat sikerült fognom egy 13,50 kg-os és egy 14 kg-os ponty személyében. 

Összegezve ezt a négy napot, úgy gondolom, hogy a horgászatom nagyon jól sikerült és sikerült megtapasztalnom a Big Water erejét. 

 

Csala ZoltánHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!