« vissza a blogokhoz

Amikor működik a taktika

írta: Geiger Roland

Június végén Nemesnádudvarra látogattunk el egy rövid horgászatra.

A túrára az Orbán Istvántól kapott tanácsok alapján két fajta bojlival készültem. A sózott 50/50 Mixből és a szintén sózott, Hot Fish&Gammarus Mixből készült bojlikra esett a választásom.

A taktikám az volt, hogy az 50/50 Mixből készült bojlikkal kialakítok egy előetetést, amit az első pár napban pihentetek, a Hot Fish-sel pedig már a túra elejétől horgászom majd.

Érkezésünket követően az 50/50 Mixből készült bojlikból 15 szemet szórtam a vízbe, a tó egy olyan részére, ahol előttem valószínűleg még nem sokan horgásztak. A halas bojlival pedig egy bokorhoz közeli részhez húztam és megpróbáltam minél több halat fogni.

A második nap reggelén ismételten 15 szem bojlit etettem az 50/50-ből, emellett a Hot Fish folyamatosan adta az 5 és 10 kg közötti pontyokat.

Körülbelül a horgászat felénél járhattunk, amikor úgy döntöttem, hogy a másik végszerelékemet az 50/50-nel előetetett helyre rakom. Két óra múlva a túra halát tartottam a kezemben, ami egy több mint 20 kg-os tükrös volt.

A következő darabosabb halam egy kicsivel 20 kg alatt maradt, de nagyon örültem, mivel taktikám láthatóan működött.

Az utolsó éjszaka is jól sikerült és a sok kisebb ponty mellett tudtam pár szebb is halat fogni a szelektívebb etetésről.

A segítséget ezúton is szeretném megköszönni Orbán Istvánnak!

 

Geiger RolandHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!