« vissza a blogokhoz

Jobb később, mint soha

írta: Csorba Gergő

Régóta szemezgettem a Keen Carp bojlikkal, de valahogyan mindig elkerültem őket. Visszagondolva, már bánom! Egyre több embertől, egyre több jót hallottam a bojlikról. Végül úgy hozta a sors, hogy egy új kollegám adott egy keveset az ő saját Keen Carp bojlijából, így a legközelebbi horgászatomon "tesztelhettem" őket. 

Mikor eljött a bevetés ideje, rögtön az első alkalommal elfüstölt az egyik botom, amin Big Water bojli volt. Egy fél óra fárasztás után azoban sajnos a hal jobbnak bizonyult. Ekkor már tudtam ,hogy nincs választás. Ha nagy halat akarok, akkor nekem ez a bojli kell!

Hétfőn telefonáltam is és elkészíttettem az első bojliaimat. Következő túrámon nem sokat váratott az első Keen Carp-os halam, körülbelül 15 perc eltelte után elfüstölt az egyik botom. Egy 15 kg-os tőponty volt a tettes! Nagyon örültem neki, hiszen nem egy kimondottan nagyhalas pályánk van az amúgy nagy halairól híres Hatvani A-beton tavon.

Ezután sorra jöttek a szebbnél szebb halak, olyannyira, hogy év végére sikerült egy 20 kg fellettit is fognom a számtalan 10 és15 kg feletti mellé!

Januárban aztán részt vettem a 2018-as Workshop maratonon, ami után új gondolatokkal és már egy új helyen vágtam neki a szezonnak. Próbáltam és azóta is folyamatosan próbálom a Workshop-on tanultakat alkalmazni.

Március óta kialakítottam egy szoktató etetést a partközelben. Ezt a helyet egészen a május első hétvégéjéig nem horgásztam, viszont akkor aztán sikerült három szebb halat is fognom erről a helyről, köztük új egyéni rekordomat, egy 26,90 kg-os tükörpontyot. 

Ezek után továbbra is követni fogom a Workshop-on tanultakat és csak is Keen Carp bojlikkal fogok horgászni! Bízom benne, hogy ennek köszönhetően egyszer majd teljesül az amire régóta vágyom és kezeimben tarthatom Kukót, a hatvani szépséget!

 

Csorba GergőHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!