« vissza a blogokhoz

Második horgászat, második 20 feletti

írta: Rindermojzer István

Húsvét hétfőn ismét meglátogattam a Lőrintei víztározót egy 72 órás horgászatra. A melegedő, szinte már nyárias időjárás ellenére még erősen hideg volt a víz. Ez konkrétan 8 fokot jelentett. Ezen információk birtokában az etetésre várni a halat taktika kiesett és inkább a kereső, pár szemes stratégia mellett döntöttem.

A tó legmélyebb részére, a nagy gát mellé esett a választásom. A szerelékek elhelyezése után viszonylag hamar sikerült kapást elérnem, de a halak mérete sajnos a nem kívánatos kategóriába sorolható volt. Az első 24 óra szinte csak 10 kg alatti a halat eredményezett.

A következő nap próbáltam a gáthoz közelebb horgászni, a másik botommal pedig továbbra is a tó középvonalát vallattam. A helyváltoztatás pozitívan alakult mivel 13-14 kg-os halak váltották le a kisebb példányokat.

Késő délután az eddigi óvatos kapásokat egy erősen húzós kapás törte meg. Viszonylag rövid fárasztás követően egy pár éve nem látott gyönyörű, egészséges 22,80 kg-os tőpontyot meríthettem.

Csapattársam, Okolenszki Laci közreműködésével gyors mérlegelést és fotózást követően engedtük útjára rég nem látott vendégünket.

A boldogságom leírhatatlan volt, mivel ez az idei második horgászatom volt és már a második 20 feletti halnak sikerült túljárnom az eszén.

Az érdekesség még a dologban, hogy csalinak ismét a Keen Carp Bait Service-ben készített Hot&Fish Gammarus Mixből készült, 28 mm-es bojlit választottam, amit egy szem Keen Carp pop up-pal kikönnyítve kínáltam fel.

Hasonlóan sikeres szezonkezdést kívánok mindenkinek!

Baráti üdvözlettel,
Rindermojzer IstvánHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!