Zalacsányi tórekord

Németh János | november 28.

Az egyhetes horgászat ötödik estéjén határozott, húzós kapással jelentkezett ez a csodálatos tükrös.
A csali és a bóján használt etetés ugyanaz volt, Nutty mixből, Super Cinnamon aromával készült bojli 24 mm-es méretben, egy szem a hajszálon.

A ponty épségének megóvása érdekében társammal csónakos fárasztás mellett döntöttünk, és rámentünk a halra, ami  az elég hideg, 10 fokos vízben egy bő 15 perces fárasztás után adta meg magát.

Óriási élmény volt a fárasztás mind a parton, mind pedig a csónakban, hasonlóban még nem volt részem, eddigi rekordom egy 17 kg-os ponty volt. 

Ezt a halat már többször kifogták, azonban ekkora súllyal még nem, a mérlegelőt visszamérve a ponty súlya 32,10 kg volt.

Az egész hetünk kaotikusan alakult, időjárásból jutott minden, eső, szél, napsütés, hideg, meleg front. Összességében egy "gyenge" hetet tudhatunk magunk mögött, bár panaszkodni nincs okom. Emellett sikerült még egy 15 kg-os tükröst és egy 12,50 kg-os nyurgát fognom ezzel a csalival. 

Köszönöm a segítő tanácsokat és a csaliválasztásban nyújtott segítséget, bár a legfontosabb talán a nagyhalas horgászat filozófiájának megosztása, elmagyarázása, ami láss csodát, a gyakorlatban is működik.

 

Németh János