« vissza a blogokhoz

Négy nap a Carp&Carp-on

írta: Kövér Albert

A múlt héten 4 napot töltöttünk el két barátommal, Istvánnal és Lajossal, a hejőkeresztúri Carp & Carp Lake-n. Érkezésünkkor a kettes házat foglaltuk el. A borús, esős időjárás megnehezítette ugyan a kipakolást, de a lelkesedésünket nem tudta elmosni.

A csaliválasztáskor nem volt kérdés, hogy csak Keen Carp bojlikkal készülünk. Három mixből rendeltünk, White Fish mixből dinnye aromával, Big Water mixből Spice Oriental és Kókusz, illetve Hot Fish & Gammaurs mixből Sellfish aromával készült bojlikat vittünk magunkkal.

Három bóját raktunk le 4 métertől egészen 9 méteres mélységig. Az első kapásra másnap reggel 7 óráig kellett várnunk, egy 7.20 kg-os ponty személyében, aki a Hot Fish & Gammarus bojlinak nem tudott ellenállni.

Nemsokkal ezután a White Fish bojlis etetésről kapás jelentkezett és Istvánnak egy bő 40 perces fárasztás után sikerült szákba terelni egy gyönyörű, 21,80 kg-os tükröst. A hal szája érintetlen volt és István nem mellesleg ezzel megdöntötte egyéni rekordját.

Ez a két bója szerda reggelre még adott két halat, egy 8 kg-ost, ami a Hot Fish-re és egy 12,90 kg-ost, ami a White Fish mixből készült bojlira jött. Természetesen minden bóját csak egy fajta bojlival etettünk.

A harmadik bójáról ezidáig nem jött hal, így egy botot hagytunk csak rajta és elkezdtük a szélvizeket vallatni. Ennek meg is lett az eredménye, viszonylag rövid idő alatt sikerült fogni egy újabb 12 kg-os pontyot a Big Water mixből, kókusz aromával készült bojlival.

Utolsó előtti éjszakára mind a hárman húztunk egy – egy botot partszélre, ami működött egy 6,20 kg-os és kerek 13 kg-os pontyot mérlegelhettünk.

Utolsó éjszaka sikerült fogni még két halat partszélről egy 8,10 kg-ost és egy 11,80 kg-ost a Hot Fish bojlival.

Az összes hal kivétel nélkül éjszaka, illetve reggel 8 körül jött a nappalok mindig csendes teltek el, de szerintünk így is egy jó túrát zártunk. Távozásunkkor a tógazda megjegyezte, hogy tudomása szerint még senkinek nem sikerült ilyen eredményt elérni a kettes állásról. Ha idén már nem is, de jövőre biztosan visszatérünk még!

Köszönjük a kiváló bojlikat, Keen Carp!

Kövér AlbertHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!