« vissza a blogokhoz

Egyéni rekorddöntés - kétszer!

írta: Molnár Viktor

5 napra érkeztünk a Maconkai víztározóra. Egy közelebbi és egy távolabbi etetést alakítottunk ki, melyeket folyamatosan etettünk Hot Fish & Gammarus mixből készült bojlival. Csalizni is ezt a bojlit használtuk, illetve Keen Carp method mixből készítettünk horogpasztát. A method mixet és a bojlit is Pineapple-Banana bojli soakkal locsoltuk.

Annak ellenére, hogy etetésünk és a csalink is nagyon attraktív volt, pár kisebb ponty kivételével etetéseinket többnyire csak a darabosabb pontyok látogatták. Ezt persze nem bántuk, számos 10 kg feletti fogást könyvelhettünk el.

Azonban ami igazán nagy örömmel töltött el ezalatt az öt nap alatt, hogy a túra alatt kétszer is sikerült megdöntenem az egyéni rekordomat.

Az első rekorddöntésem egy szép, lassú, komótos kapással jelentkezett. Az impozáns tükrös délutáni pihenésemből ébresztett fel, majd egy bő 10 perces fárasztás után már a pontymatracon feküdt. Súlya pontosan 18 kg volt.

Nagyon boldog voltam, egészen estig fel se fogtam, hogy teljesült egy álmom. Azt pedig, hogy ez még csak a kezdet volt, gondolni se mertem.

Másnap hajnali fél ötkor ismét a kapásjelzőm hangja ébresztett. A botra ráemelve éreztem, hogy megint egy komolyabb hallal van dolgom. A fárasztás végén egy 20,30 kg-os pontyot könyvelhettem el.

Az örömöm leírhatatlan volt, álmaimban sem gondoltam, hogy egy túra alatt két ilyen hallal is sikerül fényképezkednem.

Molnár ViktorHa tetszett, kövesd Facebook oldalunkat!